Biciklijada okupila nekoliko hiljada rekreativaca

Nekoliko hiljada ljubitelja biciklizma i rekreacije uživalo je u vožnji od Trga Republike do Ade Ciganlije. Prisutne je na startu tradicionalno zabavljao Prljavi inspektor Blaža, dok su na cilju svi učesnici zajedničku pobedu proslavili uz muzički program i nagradnu lutriju, a predstavnicima škole sa najvećim odzivom školaraca Recan fond uručio je bicikl napravljen od 800 recikliranih limenki.

„Drago nam je što smo i ove godine okupili roditelje sa decom, sportske klubove, rekreativce i profesionalce i još jednom zajedničkim snagama istakli važnost rekreacije i zdravog života. Želja nam je da motivišemo i ostale građane da učine korisnu stvar za svoje zdravlje koristeći bicikl kao idealno alternativno, turističko i ekološko prevozno sredstvo u gradu. Ove godine priključio nam se veliki broj učenika osnovnih škola koji su oformili školske timove, kao i predstavnici medija.“
rekao je Petar Stakić, programski direktor Asocijacije „Sport za sve“.

„Podrškom biciklijadi, jednoj od najmasovnijih gradskih manifestacija, ali i kroz mnoge druge događaje koji imaju za cilj da promovišu redovnu fizičku aktivnost i rekreaciju, Coca-Cola sistem nastoji da motiviše što više građana da budu aktivni. Upravo bi slogan ovogodišnje biciklijade „Aktivni za zdrav život“ trebalo da nas podseti da sport uvrstimo u svoju svakodnevnu rutinu jer je to preduslov zdravog života.“, rekla je Milica Stefanović, predstavnica Coca-Cola Sistema.

Trasa duga oko sedam kilometra bicikliste je vodila od Trga Republike, kroz Kolarčevu, Kralja Milana, Kneza Miloša, Bulevar vojvode Mišića sve do Ade Ciganlije gde su najsrećnijim učesnicima u tradicionalnoj nagradnoj lutriji uručeni bicikli, turistička putovanja i druge zanimljive nagrade.

(old_image)

Pogledajte još