Kasano ne ide na Svetsko prvenstvo

BEOGRAD, 26. novembra 2009. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Italije Marčelo Lipi rekao je da igrač Sampdorije Antonio Kasano neće biti u sastavu "azura" na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi.

Kasano je u nekoliko navrata nagovestio da bi želeo da se vrati u reprezentaciju, ali Lipi je rekao da ipak ne računa na 27-godišnjeg napadača.

"Žao mi je Kasana, on je dobar momak ali već imam neke ideje o sastavu tima. Svi kažu da sam arogantan i da je sa mnom teško sarađivati, ali samo sam iskren", rekao je Lipi za list Espreso.

"Navijači i mediji vole politiku i svako ima svog kandidata za nacionalni tim. Ne želim da objašnjavam odluke koje donosim o izboru fudbalera. Imam svoj način rada", dodao je italijanski selektor.

Kasano je u karijeri igrao još za Bari, Romu i Real Madrid. Za reprezentaciju Italije nastupio je 15 puta i postigao tri gola.

Izostavljen je iz tima za Svetsko prvenstvo 2006. godine, ali se vratio u ekipu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine, igrao je na turniru u Austriji i Švajcarskoj, ali nije postigao nijedan pogodak.

Pogledajte još