Radisavu Rodiću produžen pritvor

BEOGRAD, 27. novembra 2009. (Beta) - Krivično vanpretresno veće Okružnog suda u Beogradu produžilo je pritvor za još mesec dana vlasniku listova Kurir i Glas javnosti Radisavu Rodiću osumnjičenom za zloupotrebe položaja, rečeno je u petak agenciji Beta u tom sudu.

Portparolka Okružnog suda Ivana Ramić kazala je da je Rodiću pritvor produžen zbog okolnosti da bi sa slobode mogao da utiče na svedoke i time ometao dalji tok krivičnog postupka. Ona je podsetila da je pred Okružnim sudom u toku istraga protiv Rodića po dva zahteva koje je podnelo Okružno javno tužilaštvo.

Po prvom zahtevu, kako je navela Ramić, on se zajedno sa Vekomirom Joksimovićem i Snežanom Jerinić koji su saslušani pre tri dana sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i u tom postupku svedoci još nisu saslušani.

Portparolka Okružnog suda je rekla i da su po drugom zahtevu za sprovođenje isrtrage Rodić i bivši urednik Glasa javnosti Slavoljub Kačarević osumnjičeni da su 2001. godine zloupotrebom položaja pribavili imovinsku korist od više od milion tadašnjih nemačkih maraka.

Pogledajte još