Počinje US open, Đoković brani titulu ‎

Osim Đokovića, Srbiju će na poslednjem gren slemu u sezoni predstavljati Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Ana Ivanović, Jelena Janković i Bojana Jovanovski.

Srpski teniseri neće izlaziti na teren prvog dana takmičenja i svoje mečeve igraće sutra.

Novak Đoković će odbranu titule početi protiv Italijana Paola Lorencija, a u drugom kolu ga očekuje pobednik meča između kvalifikanta i Brazilca Rožerija Dutre Silve.

U slučaju da sve prođe po planu Đokovićev protivnik u trećem kolu biće Žulijen Beneto iz Francuske, 31. nosilac, dok bi u osmini finala trebalo da se sastane sa Švajcaracem Stanislas Vavrinkom ili Ukrajinacem Alesandrom Dolgopolovim.

U projektovanom četvrtfinalu očekuje ga novi duel sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom, a tek u polufinalu mogao bi da se sastane sa Tipsarevićem.

"Veoma mi je drago što sam imao uspešne turnire u Torontu i Sinsinatiju. Bilo mi je značajno da pred US Open imam jake mečeve. Ove sezone imao sam i uspone i padove, ali mislim da je to normalno. Idem korak po korak, ne računam ništa unapred i samo pokušavam da se fokusiram na svoju igru, to je najvažnije", rekao je Đoković.

US Open igra se za ukupan nagradni fond od 25.5 miliona dolara, dok će pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji zaraditi po 1.9 miliona dolara.

(Tanjug)

Pogledajte još