Partizan pobedio u derbiju

BEOGRAD, 28. novembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 2:1 u derbiju 13. kola Super lige Srbije i tako se približili rivalu na samo bod zaostatka na tabeli.

Golove za Partizan postigli su Lamin Dijara u 4. i Kleo u 61. minutu, a strelac za Zvezdu bio je bek crno-belih Srđa Knežević, koji je postigao autogol u 43. minutu.

Partizan je veći deo drugog poluvremena odigrao sa 10 fudbalera, jer je Knežević u 48. minutu dobio drugi žuti karton.

Zvezda je prva sa 34 boda, a Partizan drugi sa 33.

Utakmica je prekinuta na pet minuta u drugom poluvremenu zato što su navijači Partizana zapalili stolice na južnoj tribini. Sudija je meč produžio za četiri minuta, što je izazvalo proteste sa klupe Zvezde.

Partizan je mnogo bolje počeo utakmicu i već u četvrtom minutu iskoristio inicijativu.

Almani Moreira osvojio je na sredini terena loptu koju je izgubio Mohamed Aval Isah, a onda je "povukao" kontranapad i dodao Dijari, koji je uputio Radosavu Petroviću. On je šutirao, a golman Saša Stamenković nije uspeo da zaustavi loptu, već je samo uspori. Dijara je u padu uklizao i prosledio je u mrežu.

Zvezda je prvu pravu priliku i šut na gol imala u 20. minutu, kada je Dejan Lekić izašao sam pred golmana Darka Božovića, ali nije uspeo da lepo prihvati loptu.

"Crveno-beli" su tada uspostavili blagu inicijativu, ali nisu stvarali prave prilike. Partizan je u finišu prvog dela imao dve poluprilike preko Adema Ljajića.

Domaći tim je izjednačio u 43. minutu, kada je Ignjatijević sa desne strane centrirao, a za loptu su skočili Lekić i Knežević, koji je bio viši, ali je loptu uputio u svoju mrežu.

Knežević se u prvom poluvremenu pokoškao sa Nikolom Ignjatijevićem, zbog čega su obojica dobili žute kartone. Bek Partizana je već u 48. minutu isključen, kada je prvo laktom udario Lekića, a onda ga i zgazio dok je centarfor Zvezde ležao.

Partizan je usporio igru i povukao se kada je ostao brojčano slabiji i oslanjao se na kontranapade. "Crno-beli" su tražili penal kada je Ignjatijević u 55. minutu rukom dodirnuo loptu, ali sudija nije zaustavljao igru.

Ljajić je na sredini terena osvojio loptu i krenuo u kontru, da bi je na oko 30 metara dodao jedinom drugom saigraču na Zvezdinoj polovini, Kleu. Brazilac je prešao oko 10 metara i sa leve strane šesnaesterca šutirao na suprotnu stranu i savladao Stamenkovića za novo vođstvo.

Zvezda je zaigrala agresivnije i napadala, a prvu sledeću šansu imala je kada je Vladimir Bogdanović iz slobodnog udarca šutirao tik preko prečke u 70. minutu.

Nedugo potom, meč je prekinut jer su pristalice Partizana na južnoj tribini počupali stolice i bacali ih na atletsku stazu, a onda i zapalili neke na tribinama. Vatrogasna kola su sa atletske staze šmrkovima pokušala da ugase vatru, ali su pristalice "crno-belih" telima štitile vatru.

Meč je nastavljen posle oko pet minuta. Ljajić je posle toga dva puta neprecizno šutirao iz izglednih pozicija. Zvezda je u poslednjih 10 minuta imala dve odlične prilike, ali je Jevtić dva puta iz blizine glavom upućivao loptu tik pored gola.

Pogledajte još