Het trik Runija za pobedu Mančester junajteda

BEOGRAD, 28. novembra 2009. (Beta) - Engleski reprezentativac Vejn Runi postigao je het trik za pobedu Mančester junajteda nad Portsmutom od 4:1, kojom je njegov tim smanjio zaostatak za liderom engleskog prvenstva Čelsijem na dva boda.

Poslednji, četvrti gol za Mančester postigao je Velšanin Rajan Gigs, pa su "crveni đavoli" prvi put u poslednja dva meseca stigli do druge uzastopne prvenstvene pobede.

Utehu poslednjeplasiranom timu Premijer lige, na čijoj je klupi debitovao bivši trener Čelsija Avram Grant, doneo je gol Kevina Boatenga iz penala dosuđenog zbog prekršaja srpskog reprezentativca Nemanje Vidića nad Frederikom Pikijoneom.

Grant je, inače, kao trener Čelsija prvi i poslednji meč vodio upravo protiv Mančester junajteda i oba puta je poražen.

Čelsi, ipak, ima utakmicu manje od Mančester junajteda, pošto će sutra u derbiju kola igrati sa trećeplasiranim Arsenalom, koji za vodećim timom šampiona zaostaje osam bodova.

Arsenal slede Totenhem i Aston Vila koji imaju dodatna tri boda zaostatka, pošto su večeras u međusobnom okršaju igrali nerešeno 1:1.

Istim rezultatom završen je i duel Boltona u Fulama, kao i Mančester Sitija sa Halom.

Siti je tako i sedmi uzastopni put igrao nerešeno u Premijer ligi, iako se u njegov tim posle tri meseca vratio i Brazilac Robinjo.

Strelac za Siti bio je Šon Rajt-Filips, ali je konačan rezultat postavio Džimi Bulard.

Pobednika nije bilo i u suretu Blekburna i Stouka u kome nije bilo i golova.

Najuzbudljiviji današnji meč igrao se u Londonu gde je Vest Hem pobedio Barnli sa 5:3, dok je Vigan savladao Sanderlend sa 1:0.

Pogledajte još