Partizan utvrdio kriterijume za predsednika kluba

BEOGRAD, 30. novembra 2009. (Beta) - Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan utvrdio je kriterijume za izbor predsednika kluba i ocenio da je funkcionisanje kluba i situacija neuporedivo povoljnija nego pre dve godine.

Danas je održana 23. sednica Upravnog odbora Partizana, a u saopštenju na klupskom sajtu navedeno je da je funkcionisanje kluba i situacija u njemu i oko njega neuporedivo je povoljnija nego pre dve godine, iako neki od postavljenih ciljeva nisu ostvareni u potpunosti.

Utvrđeni su kriterijumi za prvog čoveka kluba, a budući predsednik "crno-belih" mora da bude iskusan u upravljanju složenim poslovnim sistemima. Od kandidata se posebno traži organizaciona sposobnost, kako bi obezbedio kontinuitet u radu i stabilnost u klubu.

Takođe, predsednik Partizana mora da bude ugledan i da ima podršku fudbalskih organa i organizacija, sportskog društva Partizan, javnosti i navijača, a od njega se zahteva da bude privržen klubu i da njegovi motivi budu razvoj kluba i poboljšanje rezultata.

Na sednici je konstatovano da je, od kada je postojeći sastav Upravnog odbora na dužnosti (od 25. septembra 2007) značajna većina zadatih ciljeva ispunjena, ali da je Skupština od februara 2005. godine loše radila.

"U mandatnom preiodu ovog saziva Skupštine, koji je počeo 14. februara 2005. u klubu su funkcije obavljala četiri predsednika, tri potpuno različita sastava Upravnog odbora i jedan privremeni organ upravljanja, tri generalna sekretara, dva sportska direktora i šest trenera prvog tima", navodi se u saopštenju.

"Takva organizaciona i funkcionalna nestabilnost nije zabeležena u istoriji kluba. Odsustvo dugoročnijeg kontinuiteta u radu svakako je negativno uticalo na sportske rezultate i ukupno poslovanje kluba", dodaje se.

Takođe, ocenjeno je da je prvi tim u domaćim takmičenjima i plasmanom u Ligu UEFA, odnosno Ligu Evropa ostvario veliki uspeh, ali da rezultati u tom takmičenju nisu potpuno zadovoljavajući.

"Značajna većina postavljenih ciljeva je ispunjena. Prvi tim je u domaćim takmičenjima ostvario jedinstven uspeh u istoriji kluba, sa realnim nadama da će se sa osvajanjem trofeja nastaviti u tekućoj sezoni", piše u saopštenju.

Istaknuto je da je ostvarena "relativna finansijska stabilnost" u klubu i da je planirano da se tokom sledeće godine izmire dugovanja.

Pogledajte još