Poslednja straža

Vođeni misijom ispunjavanja policijske zakletve i služenja pravdi, policajci Brajan Tejlor (Džejk Džilenhol) i Majk Zavala (Majkl Penja) postali su kao braća u svakodnevnom nastojanju da im dan na poslu ne bude "poslednja straža“.

Pisca/reditelja/producenta Dejvida Ajera ("Training day") vodila je želja da pokaže istinu o svakodnevici policajaca koji rade na ulicama Los Anđelesa i pruži redak pogled u svet čuvanja zakona na ulicama. Producenti i glumci su izneli snažnu priču o porodici, prijateljstvu, ljubavi, časti i hrabrosti.

Kad patrolirate ulicama najopasnijeg dela Los Anđelesa jedino sigurno je da baš ništa nije sigurno. Rotirajuća svetla, glasne sirene i napetu akciju prati iskren i često humorističan odnos partnera koji većinu vremena provode u patrolnim kolima čekajući poziv. U opasnosti deluju kao jedan, svesni da svakog časa mogu da poginu.

Doživljaj napete akcije pojačan je snimanjem iz perspektive policajaca, članova bandi, nadzornih kamera, policijskih kamera i civila koji su se našli u unakrsnoj vatri. Takva perspektiva impresivno i neposredno portretiše najmračnije ulice i kutke grada i hrabre policajce koji patroliraju njima.

Režija: David Ayer
Uloge: Jake Gyllenhaal, Michael Peña, Anna Kendrick
https://www.youtube.com/watch?v=3bHMfu77UqU
Pogledajte još