Zlatna lopta za Gvardiolu i saigrače

BARSELONA, 1. decembra 2009. (Beta-AP) - Osvajač "Zlatne lopte" u izboru časopisa Frans fudbal Lionel Mesi rekao je da velike zasluge za to priznanje ima njegov klupski trener Pep Gvardiola, ali i saigrači iz Barselone.

Mesi je kazao da je Gvardiola po dolasku u klub prošlog leta doneo mir u ekipu i popravio odnose u svlačionici koji su prethodnih sezona opterećivali klub.

"Uvek sam govorio da je on veoma važna osoba, ne samo za mene već i za celu ekipu. S njim svi imamo bolji odnos nego što je to uobičajeno na relaciji trener-igrač. Titule koje smo osvojili s njim su bile ključne za ovo priznanje", kazao je Mesi.

Barselona je prošle sezone osvojila kup i prvenstvo Španije, kao i Ligu šampiona.

U izboru Frans fudbala Mesi je osvojio 473 poena, dok je drugi bio Kristijano Ronaldo sa 240 poena.

"Sve što radim bilo bi mnogo teže da nemam ovakve saigrače. Prethodnih godina bilo je dosta neslaganja među igračima i zato nismo uspevali da osvojimo trofeje", kazao je Mesi.
Gvardiola je ocenio da je razlika između Mesija i ostalih igrača "u njegovoj glavi, pošto je Argentinac veliki takmičar".

"Ima sva tri neophodna kvaliteta - snagu, brzinu i spobnost da postiže golove. On razume igru i dominira u svim njenim aspektima. Ovo je nagrada za njega, ali i za celu ekipu. Zalužio je priznanje, jer igra na najvišem nivou", objasnio je Gvardiola.

Mesi je nagradu posvetio porodici i istakao je da je ponosan što je prvi Argentinac koji je dobio Zlatnu loptu.

"Ovo priznanje mi je veoma važno, jer su ga u prošlosti osvajali veliki igrači. A neki od najvećih ga čak nisu ni osvojili. Ostaću isti, želim da se borim i da osvajam trofeje sa Barselonom", kazao je Mesi.

Argentinac je prošle sezone za Barselonu odigrao 51 utakmicu i postigao 38 golova.

Pogledajte još