Poslednja bitka

0

Novi film Arnolda Švarcenegera u kome se akciona legenda vraća u ulozi nekadašnjeg policajca koji se razočaran seli u pospani gradić na granici s Meksikom. Ali, opasni narko-bos bežeći od FBI-a stiže da policajcu poremeti mir.

Posle neuspele akcije u borbi protiv narkotika i gubitka partnera, Rej Ovens (Schwarzenegger), skrhan tugom i osećajem krivice, napušta svoje policijsko odeljenje u Los Anđelesu i postaje šerif u pospanom gradiću Somerton Džankšn na američkoj granici s Meksikom.

Mir mestašca bez zločina naglo narušava smeli i krvavi beg najtraženijeg i najopasnijeg narko-bosa Gabriejla Korteza (Eduardo Noriega) tokom FBI-evog transfera zatvorenika. Kortez uz pomoć krvoločne grupe plaćenika, koju vodi brutalni Barel (Peter Stormare) beži s taocem prema granici u modifikovanoj Korveti ZR1 koja dostiže brzinu do 400 km/h.

Kortezov put vodi ga pravo kroz Somerton Džankšn, poslednjoj šansi američkih snaga zakona i agenta Džona Banistera (Forest Whitaker) da ga uhvate pre nego što nasilni begunac zauvek izmakne van njihovog domašaja.

Ovens, koji se u početku dvoumi da li treba da se umeša i koga potcenjuju i otpisuju jer smatraju kako njegove male policijske snage nisu dorasle zadatku, na kraju uspeva da ujedini svoj tim i preuzme stvar u svoje ruke, pripremajući teren za klasično suočavanje pozitivaca i negativaca.

Režija: Jee-woon Kim
Uloge: Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Johnny Knoxville, Eduardo Noriega

https://www.youtube.com/watch?v=SKCG7o2IRoQ

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.