Ajverson ponovo igra za Filadelfiju

FILADELFIJA, 2. decembra 2009. (Beta-AP) - Američki košarkaš Alen Ajverson potpisao je ugovor sa Filadelfijom, iako je prošle nedelje objavio da se povlači iz NBA lige.

Predsednik Filadelfije Ed Stefanski rekao je da je Ajverson kao slobodan igrač potpisao za taj klub.

"Pošto će Lu Vilijams zbog povrede odsustvovati sa terena oko osam nedelja zaključili smo da je Alen najbolji slobodan igrač koji igra na bekovskoj poziciji", rekao je Stefanski za klupski sajt.

Vilijams je ove sezone prosečno postizao 17,4 poena uz 5,1 asistenciju. On se povredio 24. novembra na utakmici protiv Vašingtona.

Ajverson, njegov agent i poslovni menadžer su u ponedeljak razgovarali sa Stefanskim i trenerom Filadelfije Edijem Džordanom. Izvor agencije AP naveo je da je najkorisnijem igraču NBA lige iz 2001. godine ponuđen jednogodišnji ugovor, ali bez garancija o ostanku.

Ajversona je 1996. Filadelfija izabrala kao prvog "pika" na draftu i te godine je proglašen za najboljeg "rukija". On je 10 godina igrao za taj klub i drugi je na listi strelaca sa 19.583 poena.

On je peti strelac u istoriji NBA lige sa prosekom od 27,1 poena po utakmici. Ajverson je 10 puta učestvovao na "ol star" utakmicama, a dva puta je bio MVP tih mečeva.

Pogledajte još