Zambezija 3D

Kai (Jeremy Suarez) je hrabri soko koji se, odrastajući, silno dosađuje i oseća usamljenim jer živi daleko od drugih, samo sa strogim ocem. Njegov otac Tendai (Samuel L.Jackson) brani mu da napusti granice Katungua, ali Kai veruje da život može da ponudi više. Tokom svađe, Kai otkriva da njegov otac zna sve o Zambeziji i da je čak i sam bio tamo. Oseća se prevarenim i kreće na put.

Stigavši do veličanstvenog Baobaba uz Viktorijine vodopade, Kai ostaje zadivljen pticama iz cele Afrike, koje se pripremaju za proslavu proleća. Novi prijatelji su mu Ezi, koji mu pomaže da se snađe, kao i predivna Zoe (Abigail Breslin), čiji je očuh Sekuru (Leonard Nimoy) osnovao Zambeziju. Iako nije ostavio dobar prvi utisak, svojim letačkim sposobnostima zaslužuje mesto među Orkanima, elitnom odbrambenom patrolom najboljih letača Zambezije.

Istovremeno, jato Marabu roda udružuje se s iguanom po imenu Budzo u želji da preuzmu kontrolu nad gradom. Budzo zarobljava Kaievog oca i brojne ptičice. Da bi ih oslobodio, Kai mora da se suoči sa sopstvenom prošlošću i nauči da, bez obzira koliko brza i talentovana letačica bila, nijedna ptica ne može sve sama.

Režija: Wayne Thornley
Glasovi: Marko Marković, Dušica Sinobad, Milan Čučilović, Vladan Mihajlović, Srba Milin, Marko Janketić, Igor Damnjanović, Danijel Sič, Maša Dakić, Milica Janketić, Pavle Jerinić, Dobrila Ilić, Dubravka Kovljanić i Jadranka Selec

https://www.youtube.com/watch?v=BJo2NNqsezw
Pogledajte još