Raikonen vozi u reli šampionatu

LONDON, 4. decembra 2009. (Beta-AP) - Bivši svetski šampion Formule jedan Kimi Raikonen potpisao je jednogodišnji ugovor sa Sitroenom i sledeće sezone će u Svetskom reli šampionatu voziti za tu ekipu..

Raikonen je na kraju sezone u Formuli jedan napustio Ferari, a njega je u italijanskoj ekipi zamenio Fernando Alonso. Finac je želeo da se vrati u Meklaren, ali je britanska ekipa potpisala ugovor sa šampionom Džensonom Batonom.

"Potpisao sam jednogodišnji ugovor sa Sitroenovom ekipom Red Bul Junior. Radujem se što ću početi sa testiranjem automobila i početku moje prve reli sezone", naveo je šampion Formule jedan iz 2007. godine u saopštenju.

Pored Raikonena, za tim Sitroena će sledeće sezone voziti Sebastijan Ogier.

Pošto je potpisao jednogodišnji ugovor, Raikonen bi 2011. godine mogao da se vrati u Formulu jedan i to u ekipu Red Bula.

Raikonen je do sada vozio jednu trku u svetskom šampionatu, na reliju Finske za ekipu Tomi Makinen Rejsing, u Fijatovom vozilu.

"Oduvek sam želeo da se tokom karijere takmičim u Svetskom reli šampionatu. Zahvaljujući Red Bulu imam priliku da vozim najbolji automobil u takmičenju sitroen C4. Ovo je novo za mene, ali biće uzbuljivo", rekao je Raikonen.

Sledeće sezone Sitroen neće učestvovati jedino na reliju na Novom Zelandu, navodi se u saopštenju.

Pogledajte još