DJ Hype

Autor odličnih hitova „Exorcist“ i „The Bee“, najbolji DJ i najbolji radio DJ (1995. i 1996. godine) napravio je haos! Konačno jedno drum ’n’ bass ime koje se ne pojavljuje toliko često u Beogradu

Iako mi nemamo često prilike da čujemo nova drum ’n’ bass imena, DJ Hype kaže da se svake nedelje u svetu pojavljuje neko novo drum ’n’ bass ime, i da ih ima mnogo... Naravno, d ’n’ b klasici kao što su Roni Size ili LTJ Bukem uvek će ostati na vrhu, ali treba mnogo truda i rada da bi se sopstveno mesto u DJ svetu zadržalo.

Iako je ono što smo imali prilike da čujemo u Plastiku mix tvrđeg drum ’n’ bass-a, jungle-a, pa i hip hop-a i tehna, DJ Hype će vam uvek reći da je ono što on radi jednostavno – drum ’n’ bass. E pa upravo takvi zvuci prolamali su se Plastikom i razdrmali sve prisutne. On je DJ koji zna da oseti puls beogradske publike, i da u skladu s njim napravi zapaljivu atmosferu.

Autor radijske emisije, kao i rezident eminentnog kluba „Fabric“ u Londonu, DJ Hype osim što je napravio odličnu zabavu, pokazao je koje se to nove stvari slušaju na drum ’n’ bass sceni. Domaći zadatak za sve koji prate d ’n’ b trendove.

Drum ’n’ bass scena je kod nas u jednom periodu imala potencijala da naparavi veliki prasak, međutim, na tom putu se negde zagubila. Na ovakvim žurkama vidite koliko mnogo ima poštovalaca ovog pravca, željnih novih imena i kvalitetnog zvuka... A u našim klubovima tako malo stranih izvođača... Zato više stranog drum ’n’ bass-a i pomeranja standarda...

Ostale fotografije pogledajte u foto-galeriji:

Tekst: Nada Veljković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još