Gol Milijaša za pobedu Vulverhemptona

BEOGRAD, 5. decembra 2009. (Beta) - Fudbalski reprezentativac Srbije Nenad Milijaš postigao je svoj prvi gol u dresu Vulverhemptona i značajno doprineo pobedi tog tima nad Boltonom od 2:1 u 15. kolu engleske Premijer lige.

Vulverhemtpon je poveo u trećem minutu preko Džodija Kredoka, koji je mrežu Boltona zatresao posle gužve koja se u kaznenom prostoru stvorila posle ubacivanja Milijaša iz slobodnog udarca.

Milijaš se potom i upisao u listu strelaca, pošto je u 63. minutu primio pas Kevina Dojla i sa 30 metara savladao golmana Boltona Jusija Jaskelainena za svoj prvi gol za Vulverhempton u koji je stigao iz Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku.

Vulverhemptonu je pobeda nad Boltonom tek treća u sezoni, pa je i dalje u zoni ispadanja - na 18. mestu, sa 13 bodova iz 15 utakmica. Prvi je sa 36 bodova Čelsi, a na drugom mestu, sa dva boda zaostatka za Čelsijem, ali i utakmicom više, tim Mančester junajteda.

Prvi je sa 36 bodova Čelsi, koji će večeras biti gost kod Mančester Sitija i pokušati da pobedom sačuva ubedljivu prednost nad ostalim rivalima za titulu šampiona Engleske.

Na drugom mestu je, sa dva boda zaostatka za Čelsijem, ali i utakmicom više, tim Mančester junajteda, koji je danas bio vrlo ubedljiv na gostovanju kod Vest Hema - 4:0. Strelci su bili Pol Skols, Daren Gibson, Luis Antonio Valensija i Vejn Runi.

Treći je sa dodatnih šest bodova zaostatka Arsenal, koji je golovima Andreja Aršavina i Arona Remzija pobedio Stouk sa 2:0. Pobeda je mogla da bude i ubedljivija da je Sesk Fabregas iskoristio priliku da sa penala postigne gol.

Četvrtoplasirani Totenhem, koji ima 26 bodova, koliko i Aston Vila, sutra će igrati sa Evertonom. Aston Vila je večeras savladala Halš sa 3:0, a sigurnu pobedu zabeležio je i poslednjeplasirani Portsmut, koji je osvojio tri boda u duelu sa Barnlijem 2:0.

Pobedu je ostvario i Birmingem, koji je slavio na gostovanju kod Vigana 3:2.

Liverpul je nastavio da beleži slabe rezultate i sa Blekburnom igrao bez golova, pa je sa 24 boda trenutno na tek šestom mestu.

Pogledajte još