Za sredu, 9. decembar 2009.

BEOGRAD, 9. decembra 2009. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno odmrzavanju Prelaznog trgovinskog sporazuma Srbije i EU.

ALO - List piše da je pribavljena sva neophodna dokumentacija o spornim transakcijama fudbalera fudbalskog kluba "Obilić" u tekstu "Cecina 'optužba' stigla iz Grčke. Povodom posete hrvatskog predsednika Prištini "Mesić na Božić pljuje po Srbiji".

BLIC - O koristima građana od Prelaznog trgovinskog sporazuma u "U 2010. pad cena hrane, nameštaja i kompjutera". Povodom odlaganja suđena lekarima optuženim za smrt trogodišnje Anje Grahovac u "Ni dve i po godine od smrti Anje suđenje ne počinje". Povodom skupštine Fudbalskog kluba Partizan bivši reprezentativac Savo Milošević kaže: "Biću predsednik iako me sapliću".

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom "Novi korak za Božić!" list piše da su posle odmrzavanja Prelaznog trgovinskog sporazuma Srbiji otvorena vrata za kandidaturu u EU. Pisac Den Braun kaže u intervjuu: "Isti su nam snovi i nade". List piše i da "Elton Džon dolazi u Beograd".

GLAS JAVNOSTI - O najavljenoj podeli naknada i besplatnih akcija NIS-a list piše da je ministar ekonomije priznao da je pogrešno procenio te iznose u tekstu koji je najavljen naslovom "Umesto 1.000 po 50E". List piše i da građanima Srbije za ulazak u Evropu neće biti dovoljan samo pasoš "U Evropu samo sa gomilom papira".

DANAS - Potpredsednik Vlade Srbije za evrointegracije Božidar Đelić kaže u intervjuu: "Srbija ispunila uslove, o kandidaturi uskoro". Pod naslovom "Hapšenja zbog pretnji Brankici Stanković" list piše da je policija privela sedam osoba zbog pretnji autorki "Insajdera". List prenosi preporuke Kabineta predsednika članovima Vlade Srbije uz naslov "Ministri, ne dižite prašinu".

KURIR - "Slagali su nas za vize", o tome da će za ulazak u zemlje šengena biti neophodna obimna dokumentacija.

POLITIKA - O procesu pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu u "Rusija: Savet bezbednosti dozvoljava secesiju samo kolonijama; SAD: presuda Milutinoviću dokazala zločine nad Albancima". O hapšenju zbog pretnji autorki "Insajdera" u "Privedeno sedam osumnjičenih zbog pretnji Brankici Stanković". O zahtevu opozicije u Skupštini Srbije u "Pretnja opozicije: prvo izveštaj, pa budžet".

PREŠ - "Tužilac odlučuje o Ceci", o tome da je Okružnom tužilaštvu dostavljena sva dokumentacija o transferima fudbalera iz "Obilića". Pod naslovom "Pobedite svinjski grip", list prenosi savete epidemiologa.

PRIVREDNI PREGLED - List upozorava da Srbiji preti finansijski kolaps "Blokirano blizu 70 hiljada firmi". O najavljenoj podeli besplatnih akcija NIS-a "Božić Bata nosi akcije građanima i radnicima".

Pogledajte još