Nije bilo internog dokumenta za vladu

BEOGRAD, 9. decembra 2009. (Beta) - Kabinet predsednika Srbije najoštrije je u sredu demantovao da je Vladi Srbije prošle sedmice dostavio interni dokument u kome su navedene preporuke vladinim zvaničnicima za izjave o evropskim integracijama i saradnji sa Haškim tribunalom, rečeno je agenciji Beta u Kabinetu.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, beogradski dnevnik Danas je u današnjem izdanju preneo interni dokument sa tezama kojih bi ministri i drugi vladini zvaničnici trebalo da se pridržavaju u izjavama za javnost o saradnji s Haškim tribunalom i evropskim integracijama do 11. decembra.

Članovima vlade, i posebno, Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom, preporučeno je da do 11. decembra ne daju komentare u vezi sa istragom o Ratku Mladiću.

U preporukama koje je objavio list je navedeno da do donošenja odluke Evropske unije (EU) o odmrzavanju Prelaznog sporazuma sa Srbijom ne postoji potreba da funkcioneri vlade putuju u Brisel. Dodaje se da "eventualno odmrzavanje Prelaznog sporazuma nikako ne treba predstavljati kao pobedu Srbije, odnosno poraz, ili promenu stava Holandije", nego da je to suverena odluka te države.

Pogledajte još