Nije bilo internog dokumenta za vladu

BEOGRAD, 9. decembra 2009. (Beta) - Kabinet predsednika Srbije najoštrije je u sredu demantovao da je Vladi Srbije prošle sedmice dostavio interni dokument u kome su navedene preporuke vladinim zvaničnicima za izjave o evropskim integracijama i saradnji sa Haškim tribunalom, rečeno je agenciji Beta u Kabinetu.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, beogradski dnevnik Danas je u današnjem izdanju preneo interni dokument sa tezama kojih bi ministri i drugi vladini zvaničnici trebalo da se pridržavaju u izjavama za javnost o saradnji s Haškim tribunalom i evropskim integracijama do 11. decembra.

Članovima vlade, i posebno, Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom, preporučeno je da do 11. decembra ne daju komentare u vezi sa istragom o Ratku Mladiću.

U preporukama koje je objavio list je navedeno da do donošenja odluke Evropske unije (EU) o odmrzavanju Prelaznog sporazuma sa Srbijom ne postoji potreba da funkcioneri vlade putuju u Brisel. Dodaje se da "eventualno odmrzavanje Prelaznog sporazuma nikako ne treba predstavljati kao pobedu Srbije, odnosno poraz, ili promenu stava Holandije", nego da je to suverena odluka te države.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.