Barselona nastavlja sa pobedama

BEOGRAD, 12. decembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Barselone pobedili su u gradskom derbiju sa Espanjolom, pošto je Zlatan Ibrahimović sa penala postigao jedini gol na utakmici.

Ibrahimović je svoj 11. gol u sezoni postigao u 39. minutu i izjednačio se sa Davidom Viljom iz Valensije na prvom mestu liste strelaca u španskom prvenstvu. Prethodno je u kaznenom prostoru Espanjola oboren Ćavi Ernandes.

Duel sa Espanjolom Barseloni je bio poslednji u Španiji ove godine, pošto će sada otputovai u Japan na Klupsko svetsko prvenstvo na kome će pokušati da osvoji šesti trofej još od maja.

Barselona špansku Primeru napušta sa liderske pozicije, pošto je u dosadašnjem toku sezone osvojila 39 bodova. Drugi je sa 31 bodom Real iz Madrida, koji večeras, oslabljen neigranjem Kristijana Ronalda i Kake, gostuje kod trećeplasirane Valensije u derbiju kola.

Prvi današnji meč igrali su Saragosa i Atletik iz Bilbaa, koji je pobedio sa 2:1 zahvaljujući Mikelu San Hoseu i Markelu Susaeti. Utešni gol za Saragosu u sudijskoj nadoknadi postigao je Karlos Diogo.

Pogledajte još