Eparhija raško-prizrenska traži finansijsku pomoć

BEOGRAD, 13. decembra 2009. (Beta) - Eparhija raško-prizrenska zatražila je u nedelju pomoć od građana Srbije i Srba u dijaspori zbog sve teže finansijske situacije.

"Višegodišnja iscrpljenost, izazvana situacijom i uslovima u kojima živi i radi, dovodi do sve težeg funkcionisanja eparhije i ostvarivanja njenih osnovnih ciljeva", navodi se u saopštenju koje je potpisao episkop raško-prizrenski Artemije.

"Okolnosti su, međutim, postajale sve teže, ekonomska moć sve slabija, sposobnost da se odgovori rastućim potrebama u sve složenijem okruženju sve manja", dodaje se u saopštenju. "Ne zaboravljamo pomoć koju je u proteklim godinama eparhiji upućivala Vlada Srbije. Sve to danas, međutim, postaje krajnje nedovoljno i bez kapaciteta da pokrije osnovne potrebe delovanja eparhije raško-prizrenske", navodi se u saopštenju.

Zato je eparhija apelovala na srpski narod u Srbiji i dijaspori da prema svojim mogućnostima u vremenima krize, "učine dodatni napor i upute pomoć, koja će omogućiti potpunije i svestranije delovanje eparhije". Pomoć se može uputiti preko računa u Komercijalnoj banci, a više o detaljima može se naći na Internet adresi: http://www.eparhija-prizren.com/pomoc

Pogledajte još