Za utorak 15. decembar 2009.

BEOGRAD, 14. decembra 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih dnevnih listova posvećene su ekonomskim temama i epidemiji novog gripa.

ALO - "Ministri mimo zakona", o primeni novih propisa u saobraćaju. "Poslanici neće da prime vakcinu", o predstojećoj vakcinaciji protiv novog gripa.

BLIC - "Za nedelju dana obolelo 75.000 ljudi" o širenju novog gripa. "Neće niko da mi drži predavanja o kursu", prenosi list izjavu guvernera Narodne banke Srbije Radovana Jelašića o odnosu dinara i evra.

VEČERNJE NOVOSTI - "Udaramo na vrh mafije" intervju specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala Miljka Radisavljevića. "Država zamrzla penzije" o izjavi ministarke finansija Srbije Diane Dragutinović.

GLAS JAVNOSTI - O vakcinaciji protiv novog gripa "Šta to radi radna grupa?". List na naslovnoj strani piše da proglašenju Statuta Vojvodine nije prisustvovao državni vrh - "Opravdano odsutni".

DANAS - "Traži se prsluk više, cveta crna berza" o potražnji opreme za automobile zbog primene novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju. "Umesto aviona JAT kupuje automobile" o nameri te aviokompanije da kupi 13 automobila. "Hrvatska odbrana nezavisnog Kosova ne ugrožava Srbiju" intervju hrvatskog ambasadora u Prištini Zlatka Kramarića.

KURIR - Pod naslovom "Sporna bista patrijarha Pavla", list piše da najavljeno postavljanje skulpture ispred Prizrenske bogoslovije u Nišu nije u duhu pravoslavlja.

POLITIKA - "Beograd jača veze sa Vašingtonom" o odnosima Srbije i SAD. "Niže carine za automobile" list prenosi da će zbog primene Prelaznog trgovinskog sporazuma sa Evropskom unijom od Nove godine dodatno biti snižene carine na robu iz EU.

PREŠ - "Telefonima opljačkali čak 660.000 evra" o vesti da su trojica iz Kragujevca osumnjičena da su oštetila mobilne operatere za 62,8 miliona dinara. "Prekid nastave od ponedeljka" o nameri Ministarstva prosvete da zbog novog gripa raspust počne 21. decembra.

PRIVREDNI PREGLED - "Nema dogovora o kursu", prenosi list stav guvernera Narodne banke Srbije povodom zahteva privrednika. O dogovoru Srbije i Republike Srpske o saradnji na infrastrukturnim projektima "Gradnja puta do Srpske počinje 2011.".

Pogledajte još