Intelektualci čestitali Ljajiću na usvajanju zakona

BEOGRAD, 15. decembra 2009. (Beta) - Grupa od oko 50 javnih ličnosti i profesora univerziteta pozdravila je u utorak usvajanje Zakona o ravnopravnosti polova kojim je prvi put u Srbiji regulisana ravnopravnost žena i muškaraca u svim oblastima društvenog života, što je važan korak u procesu evropskih integracija.

U pismu ministru rada i socijalne politike Rasimu Ljajiću, grupa intelektualaca je ocenila da su usvajanjem tog zakona konkretizovane ustavne norme o ravnopravnosti muškaraca i žena i politici jednakih mogućnosti, za koju se država opredelila poštujući međunarodne standarde ljudskih prava.

Oni su Ljajiću čestitali na uspehu što je zakon usvojen, kao i na spremnosti da prihvati korisne i argumentovane amandmane podnete na predlog zakona i doprinese poboljšanju zakonskih rešenja, manifestujući javno visok nivo političke kulture toliko potreban našem parlamentarnom životu.

"Imajući u vidu Vašu dosadašnju posvećenost politici jednakih mogućnosti, izražavamo nadu da ćete sa istim istrajnošću aktivno raditi na njegovom sprovođenju", ističe se u pismu koje su, između ostalih, potpisali profesori Marijana Pajvančić, Jovica Trkulja, Momčilo Grubač, Svenka Savić, Dubravka Valić Nedeljković i Jelisaveta Blagojević.

Pogledajte još