Poznati polufinalisti Lav kupa Srbije

Iako se polufinale Lav kupa Srbije igra na proleće, 7. aprila, po već ustaljenoj tradiciji, žreb je obavljen nekoliko meseci ranije. Na svečanosti upriličenoj u hotelu "Hajat" žreb je odlučio da se u polufinalu sastanu: Partizan-Vojvodina i Crvena Zvezda-OFK Beograd.

Plasman u polufinale svim timovima je doneo zaradu od po 21.000 evra, dok će finalisti inkasirati još po 30.000. Osvajanje pehara donosi zaradu od 81.000 evra.

Branilac titule je ekipa Partizana, o šansama u ovoj godini po pitanju Kupa govori PR tima Marko Vjetrović:
- Iako smo branioci trofeja, ravnopravo se nosimo i sada sa svima. Nemamo nikakvih privilegija i jako poštujemo sve ekipe koje su stigle do polufinala. Sada je malo rano da govorimo o protivniku koji će istrčati na naš stadion 7. aprila, ali sigurno da će svi naši igrači učiniti sve da opravdaju zadatak i cilj koji imamo, a to je odbrana duple krune. Uvek mislimo i na navijače i moramo na najbolji način da im se odužimo za podršku koju nam uvek pružaju.

Radisav Rabrenović, ispred ekipe Vojvodine, izneo je reakcije i očekivanja pred nastavak takmičenja u Kupu:
- Sada smo svi na dva koraka do osvajanja jednog trofeja. Svakako da ćemo se potruditi da pobedimo Partizan u polufinalu, a najvažnije od svega je da gledaocima priredimo lep ambijent i prikažemo dobru igru. Naše želje i cilj su svakako pobeda i prolaz u finale. Želimo ponovo da dođemo u Beograd, pošto će se pobednik KUP-a odlučivati ili na "Marakani" ili na stadionu JNA. Mislim da imamo podjednake šanse kao Partizan i trudićemo se da šansu i iskoristimo.

Predstavnik Crvene zvezde na žrebu bio je Goran Vasilijević:
- Igramo na "Marakani" i to je dobro. U startu imamo prednost zbog većeg broja navijača. Međutim, ne smemo da zaboravimo da se u polufinalu igra na jednu utakmicu i onaj ko izgubi eliminisan je iz daljeg takmičenja. OFK je pokazao da u ovoj sezoni ima mlad i poletan tim, a to dokazuje i stanje na tabeli. Sve četiri ekipe su na prva četiri mesta, tako da bi bilo koji protivnik bio isti kao i OFK. Spremićemo se dobro i očekujemo da se plasiramo u finale. Prema igrama koje smo do sada pokazali u protekloj polusezoni, mislim da smo to i zaslužili.

Da li polufinale zadovoljava postavljene ciljeve za sezonu?
- Naš cilj su uvek oba trofeja. Sada smo na pola puta, pošto smo jesenji šampioni. Posle svih problema na početku sezone i novog tima, nove uprave i trenera, stabilizovali smo mnoge stvari. Svi su se jako trudili da stignemo do mesta gde smo sada, tako da verujemo da ćemo i što se Kupa tiče imati rezultate kao i u sezoni do sada.

Čelnik OFK Beograda Slobodan Santrač izneo je svoju viziju nakon žreba za polufinale:
- U fudbalu je ponekad potrebno imati sreće, da biste dobili protivnika po meri. Mislim da naš protivnik jeste po meri, ali na žalost nećemo igrati na Karaburmi. Ipak, u savremenom fudbalu kakav se igra sada, domaći teren ne znači puno. Važno je koliko će OFK Beograd na toj utakmici pokazati, a sećajući se davnih vremena, želim da ova ekipe OFK-a, kao što je Zvezda sedamdesetih pobedila na Karaburmi u polufinalu, sada postigne obrnuto.

Kuglice u kojima su bila imena timova, na žrebu su izvlačili glumci koji učestvuju u snimanju filma „Montevideo, Bog te video“, posvećenom plasmanu naših fudbalera na Svetsko prvenstvo.

Polufinalni mečevi Lav kupa Srbije igraće se 7. aprila, a finale je zakazano za 5. maj.

Katarina Stojković 
18.12.2009

Pogledajte još