Za utorak, 22. decembar 2009. godine

BEOGRAD, 22. decembra 2009. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno najavi podnošenja kandidature Srbije za članstvo u EU, usvajanju budžeta u Skupštini Srbije, kao i raznim ekonomskim i društvenim temama iz zemlje i sveta.

ALO - Pod naslovom "Legiju sele iz CZ, spremna ćelija u Alkatrazu!", o tome da se selidba tog robijaša obavlja u strogoj tajnosti zbog opasnosti od bekstva. "Hrvati prave pravoslavnu crkvu!", piše list. "Đurić razbio Savu!", o izboru predsednika FK Partizan.

BLIC - "Legija u Zabeli od januara", najveći je naslov lista uz nadnaslov da je "Najbezbedniji zatvor spreman za prve zatvorenike". "Poručnik Vojske pretio smrću autorki 'Insajdera'", vest je o hapšenju jednog od vođa navijača.

VEČERNJE NOVOSTI - "Od marta domaća vakcina", naslov da će institut Torlak proizvoditi domaću vakcinu protiv gripa. "Fijat vozi dva modela", najava je da će Italijani uskoro preuzeti Zastavu.

GLAS JAVNOSTI - O poslovnom aranžmanu sa Fijatom - "Skupio se 'posao veka' Obećano 700 miliona, dobijeno sto miliona". "Gospodin poručnik huligan", o hapšenju Dragana Đurđevića zbog pretnji novinarki B92 Brankici Stanković.

DANAS - "Beograd bliže Briselu i to preko Stokholma", naslov je vesti da predsednik Srbije Boris Tadić predaje danas Švedskoj kandidaturu za članstvo Srbije u EU. "EU spremna da preuzme ulogu globalnog lidera", najava je teksta o evropskim tokovima.

KURIR - "Uhapšen oficir huligan", o hapšenju Dragana Đurđevića. List piše da je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkcih - "Potrošio 8 plata za rođendansko slavlje".

POLITIKA - "Skupština Srbije usvojila budžet za 2010.", najveći je naslov o zasedanju parlamenta. "Bingeus: Stokholm pozdravlja kanidaturu", izjava je švedskog ambasadora u Beogradu Kristijana Bringeusa.

PRES - "Uhapšen oficir, vođa huligana?!", naslov je vesti o hapšenju vođe navijača Partizana. "Ana se tajno udala", najava je teksta o udaji voditeljke Ane Mihajlovski.

PRIVREDNI PREGLED - O ugovoru "Ikarbusa" i "Brede" pod naslovom "Italijani traže čiste račune". "Priznanja najboljim domaćnim brendovima", o dodeli nagrada u Privrednoj komori Srbije.

Pogledajte još