Partizan pobedio FMP, Đurović nezadovoljan suđenjem

BEOGRAD, 23. decembra 2009. (Beta) - Košarkaši Partizana pobedili su FMP u gostima sa 84:81 (26:19, 21:23, 23:21, 14:18), u 14. kolu Jadranske lige.

Obe ekipe imaju meč manje. Partizan ima devet pobeda i četiri poraza, a FMP četiri trijumfa i devet izgubljenih mečeva. Ovi rivali sastaće se ponovo u subotu u ranije odloženoj utakmici prvog kola.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Lester Mekejleb i Aleksandar Marić sa po 18 poena, dok je FMP predvodio Nemanja Protić sa 27.

Osim početnih 0:1, Partizan je vodio skoro sve vreme, najviše sa 14 poena. FMP je izjednačio tri minuta pre kraja, a u finišu je imao šansu i da izbori produžetak, ali je Protić promašio slobodno bacanje.

U uzbudljivoj i brzoj utakmici bilo je mnogo grešaka i tenzija. FMP je u drugoj četvrtini ostao bez svog najbolje strelca ove sezone Andreje Milutinovića, koji je nezgodno pao na leđa u borbi za loptu i morao da izađe.

"Crno-beli" su često vodili sa osam, devet poena, ali je borbena ekipa FMP-a uspevala u naletima da se približi na dva do tri poena zaostatka. Železnik je zonskom odbranom u drugom poluvremenu uspeo da smanji broj primljenih poena, a onda je trojkama Protića na kraju izjednačio na 75:75 tri minuta pre kraja.

Partizan je u borbenom finišu poenima spasao Mekejleb, a FMP nije uspeo da zadrži nerešen rezultat kada je pri rezultatu 82:80 u završnici promašio jedno slobodno bacanje. Aleksandar Rašić je osam sekundi pre kraja iskoristio oba penala za 84:81, ali "panteri" nisu iskoristili poslednji napad.

U brzu akciju krenuo je plejmejker Filip Čović, ali je on u gužvi šutirao sa oko pola terena dve i po sekunde pre kraja u želji da iznudi penal, ali se sudije nisu oglasile, tako da je Partizan zabeležio važnu pobedu u borbi za mesto na tabeli koje vodi na završni turnir.

Trener Partizana Duško Vujošević bio je zadovoljan pobedom i igrom svoje ekipe, koja je, kako je rekao, igrala jako umorna.

"Umor se akumulirao. Zadovoljan sam pobedom jer poštujem FMP i mislim da ima dobre igrače i nekoliko jako talentovanih. Mi želimo da branimo titulu, ali realno imamo malo tanak tim koji će da nosi dva takmičenja. Moramo da naučimo nešto iz ove utakmice i izdržimo do kraja subotnje utakmice. Večeras nije bilo lako, a neće biti lako ni u subotu", rekao je Vujošević.

Trener FMP-a Vlade Đurović bio je zadovoljan igrom svog tima, ali je kritikovao suđenje, koje je ocenio rečju "otimanje".

"Čestitam Partizanu koji se bori sa umorom, ali i svojoj ekipi, koja je igrala borbeno i dobro. Moram da priznam da sam na ideju o ovoj zoni došao gledajući kako je Partizan imao problema sa njom u meču protiv Unikahe u Evroligi. To je dalo rezultata, pošto su postigli samo 14 poena kada smo je igrali", rekao je Đurović.

On je dodao da zna da je zabranjeno da se komentariše suđenje, ali da je dobio dozvolu rukovodstva kluba.

"Partizan je kvalitetniji od nas i uopšte mu nije potrebna pomoć kakvu je večeras imao. Sudili su nam dve tehničke i jednu nesportsku, iz čega smo primili 12 poena. Naravno da Partizan nema ništa s tim. Moje mišljenje je da je suđenje u prvom poluvremenu bilo čisto otimanje. Ali, kada su videli da se zaista borimo, onda su nas pustili da igramo", kazao je Đurović novinarima.

Rezultati 14. kola:

FMP - Partizan 81:84
Cedevita - Helios 92:81
Olimpija - Zadar 83:65
Cibona - Široki 85:65
Radnički - Hemofarm 77:69
Zagreb - Bosna 83:65
C. zvezda - Budućnost 77:88

Tabela:

1.Cibona 12 / 2
2.Olimpija 10 / 4
3.Zagreb 9 / 5
4.Partizan (-1) 9 / 4
5.Budućnost 8 / 6
6.Zadar (-1) 8 / 5
7.Hemofarm (-1) 8 / 5
8.C. zvezda 6 / 8
9.Cedevita 6 / 8
10.Radnički 6 / 8
11.Široki 5 / 9
12.FMP (-1) 4 / 9
13.Helios 3 / 11
14.Bosna 2 / 12

Pogledajte još