Predaja finansijskih izveštaja na jednom mestu

BEOGRAD, 30. decembra 2009. (Beta) - Godišnji finansijski izveštaji firmi i preduzetnika od 1. januara predavaće se samo Agenciji za privredne registre, a ne kao do sada i Narodnoj banci Srbije i poreskoj upravi, saopšteno je u sredu iz agencije.

"Efekat koji se očekuje je ušteda za privredu od najmanje milion evra, samo na račun naknada koje se ne moraju plaćati na više mesta", rekao je agenciji Beta direktor APR Zvonko Obradović.

Kako je istakao, "operativno će registar početi da radi nakon donošenja podzakonskih akata, a nakon usvojenih izmena i dopuna Zakona o računovodstvu i reviziji, što bi moglo da se desiti oko polovine januara". "Srbija će tako prestati da bude poslednja zemlja u Evropi u kojoj se finasijski izveštaji predaju na više adresa", kazao je Obradović.

Početak davanja podatka i finansijskih izveštaja i usluga boniteta iz APR za privredne registre očekuje se od 15. januara 2010. godine, a sve detaljne informacije vežano za prijem i obradu finansijskih izveštaja, davanje podataka iz tih izveštaja i usluga boniteta biće dostupne preko internet strane Agencije za privredne registre www.apr.gov.rs, link Finansijski izveštaji i bonitet.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.