Crveni tepih je bio...

Crveni tepih u Kanu, Holivudu, Parizu ili Beogradu. Ima li razlike? O, da! Mada, po njemu uvek gaze neke VIP face, glumci, pevači, manekeni, sportisti… A ko je sve prodefilovao beogradskim crvenim tepihom u godini koja je za nama?

Posvuduše ili VIP?

Jedan od najdužih crvenih tepiha u samom centru grada imao je magazin o poznatima "Hello". Oni su za izlazak svog 100. broja napravili glamuroznu žurku u centru grada, tačnije u restoranu “Kristal”, a proslavi su prisustvovale mnoge poznate face. To je iskoristila i pevačica Seka Aleksić, kako bi upravo tu prezentovala svoju najnoviju frizuru ala Rijana. Tu je bio i Aca Lukas u društvu svoje verenice Sonje Sasić, Nataša Bekvalac je došla bez Dače, Mima Karadžić, Viktor Savić, Mirka Vasiljević, Bojana Ordinačev, Tanja Savić, Viki Miljković, Marjana Mateus, Tijana Dapčević, Romana, Verica Rakočević, Milica Milša i Žarko Jokanović, Iva Štrljić, Katarina Rebrača, Tika Arsić……

Esencija „crvenog tepiha“ odnosno glamur poznatih prikazani su na promociji novog televizijskog kanala Entertainment u klubu „Magacin“. Prikazuje život poznatih, sa njom ste uvek u toku svih dešavanja, uz pregršt zanimljivih emisija, rijalitija, uvek svežih vesti i najnovijih tračeva direktno iz Holivuda.. Promociju ove televizije upriličili su Emina Jahović, Katarina Rebrača, Mirka Vasiljević, Bilja Krstić, Biljana Ristić, Sindi iz nekadašnje grupe „Models“ i mnogi drugi.

Koliko su sva ova imena dostojna naziva - slavni ili VIP, a u kojoj meri su oni samo likovi koji stižu na svaku promociju, baš (po)svuda, prosudite sami.

Za kraj godine kao što obično biva, dodeljene su nagrade najboljima, odnosno najstrastvenijima u muškoj i ženskoj kategoriji. U Kristalnoj dvorani hotela "Hajat", Vojin Đorđević je ispred svog brenda „Gorki list“ tradicionalno uručio nagrade poznatima. Rukovodeći se činjenicom da je strast osnovna pokretačka snaga života, ustanovljena je nagrada „Plamen strasti“, koja će se svakog decembra dodeljivati javnim ličnostima iz Srbije, koji se izdvajaju svojim pristupom životu, poslu, ljubavi... Nagradama su se okitili Mirjana Bobić-Mojsilović, Milka Forcan, Nađa Higl, Mirjana Karanović, Olivera Katarina, Marijana Mateus. Specijalnu nagradu za doslednost svojoj ideji življenja i stvaralaštva dodeljena je Evi Ras. U muškoj kategoriji istakli su se Radomir Antić, Vlada Georgiev, Jovan Ćirilov, Novak Đoković, Ivan Tasovac i Sergej Trifunović.

(old_image)Ah ta moda!

Dvadeset šesta po redu Beogradska nedelja mode (Belgrade Fashion Week) počela je humanitarnom revijom "Milena Pavlović Barilli" u Skupštini grada. Naime, Skupština grada i Modni studio "Klik" organizovali su reviju inspirisanu originalnim modnim ilustracijama Milene Pavlović Barilli koje su objavljivane u američkom "Vogu" i drugim vodećim modnim magazinima iz tog vremena. Modele su na pisti nosile brojne poznate glumice koje su se potrudile da nam prenesu duh dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, a da im je to i uspelo videlo se po oduševljenju velikog broja javnih ličnosti koje su činile veći deo publike: Vesna Pešić, Milka Forcan, Dragan Sakan, Savo Milošević, Branka Pujić, Danijela Vranić, Igor Pavličić – gradonačelnik Novog Sada, Dunja Figenvald, Marija Tarlać, Ivana Mišković-Karić, Ana Stanić.... Značaj revije je utoliko veći jer je imala humanitarni karakter i čitav prihod je namenjen Centru za integraciju mladih – Svratištu za decu ulice.

U okviru Jakobs fešen selekšena prikazana je humanitarno-aukciona revija pod nazivom "Diva Donation" u kojoj je učestvovalo 55 najvećih zvezda i najpopularnijih dama iz sveta umetnosti, i šou-biznisa koje su svoje najlepše haljine dale za aukciju za one žene koje su ostale bez posla ili nikako ne mogu da ga nađu. Ceo projekat je nastao po ideji naše poznate književnice Isidore Bjelice. Reviju je otvorila haljina princeze Jelisavete Karađorđević, koja sa svojim naborima donosi delić atmosfere koja je vladala na venčanju princeze Dajane i princa Čarlsa. Upravo u ovoj haljini naša srpska princeza prisustvovala je njihovoj svadbi 29. jula 1981. godine.

Mnoge poznate dame prošetale su u svojim haljinama, među njima i Lin Montgomeri, koja je dala svoju venčanicu. Marijana Mateus prošetala je i predstavila svoju atraktivnu haljinu od čiste svile, koju je nosila na venčanju Franca Bekenbauera, dok je Romana šetala u svom cvetnom korsetu iz spota sa kojim se po prvi put pojavila na inostranom tržištu.

Srpska lepota i stil

(old_image)Nina Kričak, sedamnaestogodišnja učenica iz Beograda, izabrana je za najlepšu među 12 finalistkinja, i predstavljaće Srbiju na svetskom izboru Ford Models Super Models of the World 2009, koji će se odrati 16. januara u Sao Paulu u Brazilu. Ninu, ukoliko uđe u top 3, očekuje potpisivanje ugovora sa agencijom "Ford" u vrednosti od 100.000 do 250.000 dolara za prvo mesto.

Tradicionalno su dodeljene i Ličnosti od stila kao deo kampanje za Lifestyle. Svetska šampionka Nađa Higl ponela je laskavu titulu „Mlada ličnost od stila“. Ivana Peters iz grupe "Negativ" ponela je titulu „Ličnost od stila u muzici“. „Mladi tim od stila“ su košarkaši Partizana, a titulu je primio njihov predsednik Predrag Danilović. Za "Muškarca od stila" izabran je Ivan Tasovac, a "Žena od stila" je Milica Delević – direktorka Vladine kancelarije za evropske integracije.

U prelepo dekorisanoj Kristalnoj dvorani hotela "Hajat", održan je četrnaesti izbor "Elite Model Look". U prisustvu mnogobrojnih zvanica, ali i roditelja i drugara učesnica, defilovalo je dvanest devojčica uzrasta od 14 do 18 godina. Nakon velike muke žirija, za najlepšu je proglašena Simona Andrejić iz Beograda. Trećeplasirana je osamnaestogodišnja Jelena Jokić, a drugoplasirana petnestogodišnja Nevena Rokvić. Pored titule najlepše, Simona će našu zemlju predstavljati na svetskom takmičenju, u oktobru mesecu. Mesto održavanja je za sada još tajna.

Jelena Antonijević

Pogledajte još