PRONAĐITE MODEL KOJI ODGOVARA VAŠIM OBLINAMA: Haljine koje će prekriti vaše nedostatke

Naglašen stomak, struk ili bokovi, zatim opuštene nadlaktice samo su jedan od nedostataka na telu s kojima žive brojne žene. Da li ste znale da ih možete "zakamuflirati" uz pomoć samo jednog komada odeće?
Otkrivamo vam 8 modela dnevnih, poslovnih i večernjih haljina koje ciljano sakrivaju nedostatke na telu.

Za sužavanje struka

Struk je jedan od najženstvenijih delova tela i njegovo isticanje laska svakoj figuri. Želite li da maksimalno vizuelno smanjite struk, nemojte ga sakrivati već ga istaknite na pravi način.
Najpopularnije rešenje su takozvane "pametne" haljine koje ciljanim rasporedom boja koje ovaj deo tela maksimalno sužavaju i stavljaju u prvi plan. Tamna haljina s detaljem oko struka u nekoj od jakih boja ili  trakicom oko struka nepogrešiv je odabir.

Za prikrivanje nadlaktica

Opuštene ili pak jače nadlaktice nikako se ne bi smele naći u prvom planu. Upravo zbog toga, najbolji odabir za ovakvu građu tela su haljine s rukavima. Kratki, tri-četvrt ili dugi rukavi savršeno prikrivaju ovakav nedostatak na telu, ipak vodite računa o tome da ne bude preuzak.

Ono što bi svakako trebali da izbegavate su elastične haljine čiji rukavi će prejako stisnuti nadlakticu i stvoriti neželjeni efekat. Komotni rukavi i polu rukavi koji lagano padaju i prate liniju podlaktice savršen su odabir.

Za prikrivanje stomaka

Jedna od najkritičnijih tačaka na ženskom telu svakako je stomak zbog kojeg mnoge žene izbegavaju nošenje haljina. Pravi kroj ovog ženstvenog komada odeće koji se može nositi u svim prilikama, stomak može staviti u drugi plan.

Haljine koje laskaju ovakvoj građi tela su takozvanog A-kroja, odnosno one koje se od grudi lagano šire do bokova. Komotni deo oko struka prikriće neželjeni efekat šlaufova i stvoriti ženstvenu siluetu.

Za prikrivanje bokova

Ženama čiju građu tela opisuju naglašeni bokovi haljina može biti najbolja prijateljica. Ali pre nego što krenete u kupovinu, vodite računa o tome da kroj iste mora biti prilagođen vašoj ženstvenoj figuri.

Haljine koje najviše laskaju ženama s naglašenim bokovima su one čiji donji deo slobodno pada pa ne ocrtava liniju tela. Popularni A-kroj suknje savršen je odabir bilo za dnevni ili večernji look.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: Instagram

Pogledajte još