Posle praznika premijer razgovara sa predstavnicima Sandzaka

BEOGRAD, 6. januara 2010. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković sastaće se posle božicnih praznika s predstavnicima stranaka iz Sandžaku radi rešavanja nesporazuma nastalih posle donošenja Uredbe o statističkim regionima u Srbiji, rečeno je u sredu agenciji Beta u Vladi Srbije.

Sastanak s premijerom i ministrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milanom Markovićem biće održan na inicijativu Republičkog zavoda sa statistiku koji je izradio predlog statističkih regiona.

Kako je rečeno agenciji Beta u Vladi Srbije, "nema potrebe da se pitanje statističkih regiona politizuje i da se veštački stvaraju političke tenzije". Posle praznika razgovaraće se "o svim opcijama koje su u skladu sa standardima Evropske unije i sa domaćim pravnim i političkim sistemom".

Poslanici Sandžačke demokratske partije (SDP) i Bošnjačke liste za Sandžak ponovili su ranije u sredu zahtev Vladi Srbije da se Uredba o statističkim regionima izmeni i da šest sandžačkih opština - Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Nova Varoš, Priboj i Prijepolje, pripadnu jednom regionu.

Pogledajte još