ZORAN MARJANOVIĆ OTVORIO DUŠU: Ispovest muža ubijene zvezde "Granda”

- Jelena i ja smo zajedno od 2002. ili 2003. godine, a u braku smo nešto više od pet godina. U muzičkom studiju smo se upoznali, ona je došla da radimo aranžmane, pesme za njen novi projekat, bila je izuzetno talentovan pevač. To je bila ljubav na prvi pogled - počinje ispovest Zoran.

Zatim, težak uzdah. Pali cigaretu. I prelazi u surovu današnjicu.

- Sve ovo što se dešava je kao najgora noćna mora. To je kao da je neko režirao najgori horor film. Ja sam se bogu molio samo, kad je već nestala, da je u pitanju neka otmica, da će se neko javiti da traži neki otkup, da se nešto desi, neki pregovori, samo da nije ono što u stvari jeste. Sada, ne postoji adekvatna reč da opišem kako se osećam.

Priča dolazi i do te kobne subote, 2. aprila.

- Prekid filma. Šta bih vam rekao. Sad se osećam kao da ona treba da dođe svakog trenutka, jer ona je redovno posećivala svoju majku, ode tu do majke, znači blizu živimo, vrati se ovde. Jako su joj se teške stvari u životu dešavale, majka joj se razbolela, tri meseca ležala na onkologiji. Mi smo išli bukvalno svako veče i nosili njenoj majci hranu tamo i jako su to teški trenuci bili za nju. Jecini teški trenuci. I pored toga, kad se vrati iz svega toga i dođe ovde, ona je bila puna energije, ljubavi, nije želela da opterećuje ljude oko sebe nekim teškim pričama, da ih mrači. Bila je puna optimizma, puna vere. Kada vratim vreme i kada se prisećam svega, samo vidim koliko su ta ljubav i sreća bile velike, jake i velike toliko da, kao što kažu, to ne može večno da traje.

I onda, nastavak priče o njihovoj ljubavi...

- Jelena me je osvojila svojom čistotom, emocijama, time što je bila nesebična. Kada se Jana rodila, često mi je govorila: „Ja sam kao tvoje treće dete“. Zato što je ona bila detinjasta, ja sam je negovao, čuvao, pazio, usmeravao, jer sam pet godina stariji od nje. Moj sin Uroš je nju kao majku prihvatio, Jelena nije pravila nikakvu razliku između njega i Jane. Uroš uči za kuvara. On kad ustane, ona mu pegla uniformu kada ide na praksu. Radovala se svakom njegovom uspehu, svemu. Jednostavno, ta njena emocija nije mogla da se prikrije nikako i to su svi mogli da vide.

Zoran dodaje da su Jelena i on bili dosta slični.

- Oboje smo skromni, bez preteranih ambicija, ne pridajemo važnost materijalnom svetu. Vezani smo za porodicu, za kuću. Vrlo malo smo izlazili, samo kada su njeni nastupi. Bukvalno u svemu smo bili zajedno. Reći ću vam i ovo. Išli smo zajedno na more dva puta. Ona nikada pre toga nije bila na moru.

JELENA JE POČELA DA TRENIRA POSLE POROĐAJA

- Vezano za te njene treninge, to je počelo kada je njen prvi duet snimljen sa Ćirom iz „Granda“, pošto je tad bio svež njen porođaj, imala je malo više kilograma i onda je morala i htela, naravno, da počne da se bavi treninzima. Nije htela veštačkim putem da skida kilažu, ništa, sve prirodno. Imala je privatnog trenera, Violetu, i išla je redovno na te treninge. Pored toga je trčala, u studiju je imala neke strunjače i na Jutjubu gledala snimke s vežbama. Imala je posebnu vrstu ishrane.

KARIJERU JE GRADILA SA OCEM

- Imala je 14-15 godina, kada je snimila prvi CD. Otac je stalno bio uz nju. Napravila je jako veliku pauzu kada joj je otac preminuo, posle teške bolesti. Sve vezano za njenu dalju karijeru pevačice ona je vezivala za oca. Posle smrti oca nije baš imala želju da se vrati na estradu. Posle određenog vremena dobili smo ćerku Janu, mi smo se venčali i na inicijativu Ćire, pevača, snimljen je taj prvi duet, sa kojim se ona vraća na scenu. Ona nije imala neku izraženu ambiciju da napravi neku veliku karijeru na estradi. Za nju je pevanje više bilo kao neki hobi. Uživala je u tome. Ipak, njoj je porodica bila uvek na prvom mestu. Najviše je Jelena uživala u porodici, deci, nisu je zaslepili slava, novac, ambicije, turneje - priča Zoran Marjanović.

O Jeleninoj vezanosti za oca, koji je preminuo posle teške bolesti, govorili su i svi porodični prijatelji i rođaci.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.