Ubijen vozač, devet povređenih u napadu na autobus Togoa

LOMA, 8. januara 2010. (Beta-AFP/AP) - Vozač autobusa reprezentacije Togoa ubijen je u napadu u Angoli, a devet članova delegacije je povređeno, uključujući i dvojicu fudbalera, naveo je Fudbalski savez Togoa.

"Ubijen je vozač, a povređeno je devet članova delegacije. Ranjeni su dvojica fudbalera, članovi stručnog štaba, lekarskog tima i pripadnici administracije", rekao je Vili Dogbace, predsednik finansijske komisije FS Togoa.

Autobus sa reprezentacijom Togoa napadnut je danas na graničnom prelazu Kongoa i Angole, gde je nacionalni tim putovao na Kup afričkih nacija.

"U toku je sastanak fudbalskih čelnika. Nosimo pomoć i namirnice u Kabindu i trebalo bi do sutra ujutru da stignu tamo", rekao je Dogbace.

Potpredsednik FS Togoa, Gabrijel Ameji rekao je da su povređeni rezervni golman Obilale Kosi i štoper Serž Akakpo. Povređeni su prevezni u bolnicu u Kabindi, glavnom gradu istoimene oblasti.

Nekolicina igrača rekla je da želi da bojkotuje turnir posle svega, kao i da im nije do fudbala kada su im saigrači povređeni.

Jedan od funkcionera organizacionog komiteta Kupa afričkih nacija rekao je da će se turnir održati po planu. On nije želeo da otkriva svoje ime za javnost, jer nije ovlašćen da razgovara sa medijima.

Autobus je napadnut u blizini provincije Kabinda, na granici Kongoa i Angole. Ta oblast od 1975. godine ima problema sa separatistima, koji žele samostalnost od Angole.

Kup afričkih nacija počinje u nedelju. Togo prvu utakmicu igra u ponedeljak protiv Gane.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.