fbpx

Srbija mora postati članica NATO

BEOGRAD, 10. januara 2010. (Beta) - Srbija mora postati članica NATO ukoliko želi da se razvija kao moderno evropsko društvo, ocenio je lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

"Ako govorimo o odnosu prema svetu onda je tu nezaobilazan odnos prema NATO koji mi (LDP) želimo da formalizujemo kroz saopštavanje te jednostavne istine koja je poznata svima u Srbiji ali se od nje ograđuju zato što nije popularna - istina je da Srbija mora postati članica NATO pakta ukoliko želi da se razvija onako kako se razvijaju sva moderna evropska društva koja se nalaze oko nas", kazao je Jovanović u intervjuu agenciji Beta.

On je naveo da se njegova partija i Demokratska stranka predsednika Borisa Tadića razmimoilaze u pitanjima koja su vezana za brzinu tranzicije i spoljnu politiku Srbije, odnos prema regionu, kao i prema Kosovu mada je, kako je ocenio, značaj Kosova relativizovan u našoj dnevnoj politici.

"To je posledica činjenice da je u našem društvu ta tema veštački nametnuta kao pitanje svih pitanja i da je, s druge strane, rešavanje kosovskog problema sa stanovištva Beograda na neki način izmešteno u taj proces u Hagu", naveo je Jovanović.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.