Ostavke zbog nespojivih funkcija

KRAGUJEVAC, 11. januara 2010. (Beta) - Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i predsednik Skupštine grada Saša Milenić podneće ostavke na poslaničke funkcije u Skupštini Srbije ukoliko se ozvaniči tumačenje da su te funkcije nespojive prema novom Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, saopšteno je u ponedeljak.

Milenić je demantovao navode iz dnevnog lista "Blic" koji je preneo njegovu izjavu da će Stevanović najverovatnije otići sa mesta gradonačelnika, a on sa mesta predsednika Skupštine grada jer su te funkcije nespojive po Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije.

"Nije tačno da sam ikada izjavio da ću ja podneti ostavku na mesto predsednika Skupštine grada Kragujevca", naveo je Milenić. On je rekao da je tačno da su on i Stevanović i njihova stranka Zajedno za Šumadiju, kao i poslanička grupa G17 plus u okviru koje deluje u parlamentu, "nezadovoljni rigidnim tumačenjem predmetnih zakonskih normi koje je isplivalo na površinu, ali je dodao da će se "kada za to dođe vreme, zakonu povinovati".

"Bio sam veoma precizan da bismo Stevanović i ja, po ličnom izboru, u slučaju ozvaničenja rigidnog tumačenja podneli ostavke na poslaničke funkcije", rekao je Milenić.

Pogledajte još