Dačić obavestio NUNS o zaštiti Brankice Stanković

BEOGRAD, 11. januara 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić obavestio je u ponedeljak NUNS da policija, u skladu sa bezbednosnom procenom, preduzima raspoložive mere "na zaštiti života, prava i sloboda, ličnog integriteta i imovine novinarke TV B92 Brankice Stanković i ekipe emisije Insajder".

"Takođe, obavaštavamo vas da policijski službenici, intenzivno preduzimaju mere i dalje na identifikaciji lica koja su uputila poruke preteće sadržine i prema njima se u saradnji sa nadležnim tužilaštvima preduzimaju zakonom predviđene mere", navedeno je u Dačićevom pismu NUNS-u, bez preciziranja o kojim je merama reč.

NUNS je 8. decembra 2009. u javnom pismu najvišim državnim i pravosudnim funkcionerima i upravama Fudbalskog saveza Srbije i klubova Crvena zvezda, Partizan i Rad zahtevao da preduzmu sve mere kako bi zaštitili novinarku Brankicu Stanković i tim "Insajdera".

Novinarki B92 i njenim saradnicima posle emitovanja serijala "(Ne)moć države" upućivane su česte anonimne i javne pretnje, uključujući i pretnje smrću i silovanjem.

Pogledajte još