Siti želi titulu u Premijer ligi

BEOGRAD, 13. januara 2010. (Beta) - Fudbaler Mančester sitija Najdžel de Jong rekao je da taj klub ne želi da se zadovolji samo plasmanom među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi pošto ima velike šanse da osvoji titulu.

"Titula nije daleko. Ništa nije nemoguće. Ali, moramo da budemo realni, ipak je ovo prva sezona sa velikim pojačanjima i moramo da idemo korak po korak", rekao je on.

Od kada je trener Roberto Mančini krajem decembra preuzeo ekipu, Mančester siti je pobedio na sve četiri utakmice. Siti sada zauzima četvrto mesto na tabeli, sa sedam bodova zaostatka za prvoplasiranim Čelsijem.

"Siti mora da pokuša da napravi razliku između prošlosti i budućnosti. Svi su uzbuđeni zbog dobrih rezultata, moramo da nastavimo sa dobrim partijama", dodao je De Jong.

Holandski reprezentativac veruje da Siti može da izbori plasman u Ligu šampiona sledeće sezone.

"Naravno da možemo da ostanemo među četiri najbolje ekipe u Engleskoj, imamo 22 kvalitetna igrača. Važno je da izborimo mesto u Ligi šampiona i ostanemo među vodećima na tabeli, a videćemo šta će se dogoditi u martu ili aprilu", rekao je De Jong.

on je u karijeri igrao još za Ajaks i Hamburg. Za reprezentaciju Holandije nastupio je 39 puta i postigao jedan gol.

Pogledajte još