Neće me izbaciti na ulicu!

Kapiten je postao persona non grata u Humskoj 1! Nenad Đorđević je od pre dva dana zvanično na transfer-listi u Partizanu. Štaviše, telefonom mu je poručeno da je nepoželjan na prozivci u petak za početak priprema, pa da za njega i još nekoliko suvišnih igrača (Kosorić, Brežančić, Vujović) treninzi počinju 21. januara u podne. 

Time je samo obelodanjena želja uprave Partizana da se rastane po svaku cenu sa Đorđevićem, koji je ogorčen zbog načina na koji mu je predočeno da je nepoželjan u klubu.
- Mogu da govore šta god hoće, daju neka objašnjenja kako je u pitanju “podmlađivanje ekipe” i slično, ali cela ta njihova priča je, za mene, lažna. Istina je da ovo nema nikakve veze s fudbalom. U pitanju je raščišćavanje nekih drugih računa u kojem sam ja žrtva. Ne znam ko je tačno doneo ovu odluku, ali i ne moram da znam. Jasno mi je da im je namera da me izbace na ulicu, ali im to neću dozvoliti - grmeo je u sredu, preko telefona, Nenad Đorđević, koji se u četvrtak iz Švedske vraća u Beograd. 

Za kapitena Partizana nema dileme o čemu se radi. Njegov najveći greh je što je prijatelj sa ljudima koji su doskoro činili sportski sektor "crno-belih".
- Bata Mirković, Slaviša Jokanović, Ivan Tomić, Gordan Petrić su bili u upravi, ali su i moji prijatelji. S kim sedim, pijem kafu, družim se, to je moja privatna stvar. Sa nekima od njih sam bio saigrač dugo godina. Izgleda da nekima to smeta, pa sada preko mojih leđa svode neke završne račune. 

A, kako kaže kapiten Partizana, nikad u klubu nije bio problem. Postao je to odjednom, preko noći.
- Bio sam dobar s ovom upravom, ali i s onom pre nje, nikad nisam imao konflikt ni sa kim, nikad pravio probleme. Sa trenerom Stevanovićem isto nema ništa sporno, čak je njegov predlog bio da propustim poslednju utakmicu sa Šahtjorom i ranije odem na odmor. Nije tačno ni, pošto mi se to zamera, da sam u jednim novinama rekao koliko nam para duguju, ali jesam rekao da dugovi postoje. Ili, zar je problem što sam u ime igrača na sastanku sa čelnicima kluba pitao kada ćemo biti isplaćeni? 

Posle dve duple krune, u kojim je njegov doprinos bio ogroman, Đorđević je dočekao da telefonom bude obavešten da ne dolazi na pripreme.
- Ako posle svega to rade meni, kapitenu, koji sam toliko godina tu, šta mogu ostali da očekuju? Sekretar stručnog štaba Ranković me je obavestio da dođem tek 21. januara u podne. Kao da ne znam da tog jutra ekipa putuje u Antaliju. Izgleda da se neko plašio da se sretnemo, da se pogledamo licem u lice, ali srešćemo se sigurno, kad-tad. 

Možda, ipak, to bude već u petak, pošto Đorđević razmišlja da se svejedno pojavi na prozivci.
- Nisam još odlučio, možda dođem u petak u “Zemunelo”, to ne može niko da mi zabrani. Pre dve godine, kada sam imao sjajne ponude, nisu hteli ni da razmišljaju o tome da me prodaju, a sada bi da me izbace na ulicu - razočaran je Nenad Đorđević, koji ima ugovor na još dve i po godine sa "crno-belima".
Ako je pravo svake uprave ili stručnog štaba da izabere igrače sa kojima (ne) želi da dalje sarađuje, onda je ipak način na koji je kapitenu pokazano da je prekobrojan zaista ispod granice dobrog ukusa.

Ljajić u Fiorentini

Sitnice dele Adema Ljajića od prelaska u Fiorentinu. Čelnici Partizana su u sredu bili u Italiji, pregovarali i dogovorili transfer mladog asa sa “ljubičastima. Ostalo je još da Ljajić u četvrtak ode do Firence, razgovara oko svojih uslova, prođe preglede i stavi potpis na prelazak u redove tima čiji dres nosi već jedan bivši Partizanovac Stevan Jovetić. Visina obeštećenja koje bi Fiorentina platila srpskom prvaku trebalo bi da bude oko osam miliona evra.

Dijara ide u četvrtak? 

Menadžer Lamina Dijare od srede je u Turskoj, gde pregovara o uslovima brzonogog napadača za selidbu u Gazijantep. Sudeći po tome, Senegalac bi već u četvrtak mogao da se otisne preko granice, da obavi preglede i potpiše ugovor sa novim klubom, koji ga je već najavio u svim medijima kao sigurno zimsko pojačanje.
Ipak, mogle bi dve stvari u poslednji čas da se ispreče završetku posla. Jedna je ponuda koju je u sredu poslao Trabzon. Druga je procena čelnika Partizana, koji su u sredu, posle dogovorenog transfera Ljajića, vagali - ukoliko vide da ne mogu da dovedu Abubakara Oumarua, čiji se dolazak komplikuje poslednjih dana, onda bi da zadrže Lamina Dijaru.

www.novosti.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.