Nedopustivo povećanje plata u EPS-u

BEOGRAD, 14. januara 2010. (Beta) - Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović ocenila je u četvrtak da je nedopustivo da građani Srbije plaćaju skuplju struju da bi se povećavale plate zaposlenih u Elektroprivredi Srbije.

"Kao ministar za NIP mogu da razumem povećanje cene struje samo zbog ulaganja u Elektroprivredu Srbije, koje je neophodno u ovom trenutku, a nikako za povećanje plata zaposlenih", izjavila je Kalanović agenciji Beta i dodala da su plate u EPS-u "znatno iznad republičkog proseka".

Prema njenim rečima, svako povećanje plata u javnim preduzećima pre nego što Srbija izađe iz ekonomske krize je neodgovorno. "Povećanje plata sa podizanjem privrednog rasta mora da važi za sve zaposlene u javnom sektoru i to kao rezultat poboljšanja ukupne situacije u privredi", rekla je ministarka za NIP.

Srpska ministarka finansija Dijana Dragutinović izjavila je da će povišica plata u EPS-u, koju je vlada odobrila, biti isplaćena iz dobiti od poskupljenja struje. Vlada Srbije još nije odobrila poskupljenje struje od 10 odsto, koje bi trebalo da se primenjuje tokom prvog tromesečja ove godine. EPS je predvideo još jedno poskupljenje struje u julu 2010.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.