Zvezda nema prava na poraze

BEOGRAD, 15. januara 2010. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde u subotu gostuju Zagrebu u 16. kolu Jadranske lige gde će pokušati pobedom da se približe osvajanju jednog od prva četiri mesta koja vode u plej of.

"Nema tu neke velike filozofije, izgubljeno je mnogo u dosadašnjem toku lige i prava na poraze, jednostavno, nemamo. U Zagrebu nas očekuje težak posao. Domaćin igra dobru košarku, pokazali su da uvodni rezultati nisu slučajnost", kazao je za klupski sajt bek Zvezde Boris Bakić.

Zvezda je u dosadašnjih 15 kola ostvarila sedam pobeda i tek je na osmom mestu regionalnog takmičenja. Zagreb je peti sa devet pobeda, iako je prvi susret sa Zvezdom izgubio sa ubedljivih 66:89.

"Zagreb ima dovoljno iskusnih igrača da zna kako da odigra bitne utakmice. Sa druge strane, mi smo u seriji od tri utakmice bez poraza i verujem da ako ponovimo neke dobre segmente u igri od utorka protiv Benetona možemo do bodova", dodao je Bakić.

Optimista je i centar Oliver Stević, iako je i on svestan da crveno-beli neće imati lak zadatak.

"Domaćin ima sjajan tim, nekoliko igrača koji mogu da igraju bilo gde u Evropi. Jaki su na svim pozicijama i sigurno da žele da nam se revanširaju za ubedljiv poraz u trećem kolu", rekao je Stević.

"Zvezda, generalno, uvek pruža dobre partije u Trnskom. Radili smo i dobro se spremili za domaćina, mada znamo koliko će biti teško doći do pobede. Ne želimo, ipak, da tek tako prospemo prethodna tri trijumfa, želimo da potvrdimo da smo na pravom putu", dodao je Stević.

Susret Zagreba i Crvene zvezde igraće se od 18 sati, a domaći će biti oslabljeni izostankom suspendovanog Krunoslava Simona.

NLB liga 16. kolo

Subota:

FMP - Cibona 18:00

Partizan - Helios 19:30

Široki - Hemofarm 20:15

Cedevita - Zadar 18:00

Radnički - Bosna 18:00

Zagreb - Zvezda 18:00

Nedelja: Olimpija - Budućnost 19:00

Pogledajte još