NEVIĐENE MERE BEZBEDNOSTI: Istorijska poseta izazvala saobraćajni kolaps

Autoput u blizini aerodroma Nikola Tesla potpuno je blokiran zbog posete kineskog predsednika Si Đinpinga. Kolona u pravcu grada, koja je zaustavljena pre skretanja za aerodrom dugačka je gotovo pet kilometara. Smer od grada prema aerodromu takođe je blokiran.

Nije poznato koliko dugo će trajati blokada, a trenutno na autoputu u blizini aerodroma uopšte nema saobraćaja.

Takođe, čitaoci javljaju da lovci i helikopteri nadleću aerodrom.

Gde se očekuju najveće gužve

Poseta kineskog predsednika dovešće do zatvaranja pojedinih saobraćajnica u popodnevnim i večernjim časovima.Iako se tačna satnica i ruta kojom će prolaziti delegacija predvođena uglednim gostom drže kao stroga tajna, jasno je da će do gužvi ponajviše doći na potezu od aerodroma do Novog Beograda (avion sleteo oko 14 časova), kao i zatim u centru grada i na Dedinju.

Između 16 i 17 časova očekuje se da predsednik Đinping položi kamen temeljac za Kineski kulturni centar koji će se nalaziti u Ulici Trešnjinog cveta, na prostoru gde je nekada bila ambasada najmnogoljudnije zemlje na svetu. Obustava saobraćaja očekuje se od Aerodroma “Nikola Tesla” do Bloka 11, a u blizini mesta gde će biti obavljana ceremonija biće zabranjeno i kretanje pešaka.

Prema dostupnom planu posete, Si Đinping bi trebalo predveče da se prošeta Kalemegdanom, te treba očekivati gužve na Gazeli, u Kneza Miloša, kao i ostalim saobraćajnicama koje vode ka Beogradskoj tvrđavi.

Uveče bi trebalo da bude organizovana svečana večera u vili “Mir” na Dedinju, te će opet “na udaru” biti Ulica kneza Miloša, Mostarska petlja, Bulevar vojvode Putnika…

Izvor: Blic