ŽIVELE! 7 razloga zašto bi žene trebalo da piju PIVO

1. Jača kosti

Žene koje piju dva piva dnevno imaju jače kosti od onih pripadnica nežnijeg pola koje ne uživaju u tom alkoholnom piću. To je rezultat studije National Collegea of Naturopathic Medicine iz američke savezne države Oregon koja je objavljena u Natural Medicine Journalu.

Ista je pokazala da pivo sadrži značajne količine bio razgradivog silicijuma, što je jedan od značajnih elemenata od kojih su izgrađene ljudske kosti. Umereno ispijanje piva zato se posebno preporučuje ženama u menopauzi koja je povezana sa stanjivanjem gustoće kostiju.

2. Preventiva prehlade i ima protivupalna svojstva

Pivo je izvrstan izvor vitamina i minerala poput magnezijuma, kalcijuma i selena koje štite cielo telo od sezonskih bolesti. Uz to sadrži i brojne antioksidante koji jačaju imunitet tela.

3. Prolepšava kožu

Pivo je odličan izvor vitamina B kompleksa (tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kiselina, piridoksin, biotin, folna kiselina i kobalamin) koji je zadužen za lepu i napetu kožu, pomaže u održavanju tonusa mišića, i daje energiju celom telu.

4. Smanjuje nadutost tela

Istraživanja su pokazala da crno pivo ima više hranjivih sastojakai od svetlog piva. U 350 mililitara crnog piva nalazi se više od jednog grama prehrambenih vlakana (u istoj količini svetlog piva nalazi se manje od 1 grama prehrambenih vlakana), koji garantuju zdravlje probavnog sistema, smanjuju nadutost i zatvor tela.

5. Ubija prolećni umor

Osećate se umorno i razdražljivo? Verovatno patite od posledica prolećnog umora, koje je između ostalog povezano i s manjkom gvožđa u krvi. Ono se teško apsorbira iz hrane, pa ga treba uzimati i na druge načine. Crno pivo odličan je izvor upravo tog minerala. Učinak alkohola, pak, pozitivno će rešiti i probleme s nesanicom.

6. Štiti srce

Umereno ispijanje piva povećava količine dobrog holesterola, smanjuje nivoe onog lošeg, razrjeđuje krv i na taj način smanjuje rizik od srčanog udara.

7. Hidrira nakon vežbanja

Zaboravite na energetska pića, nakon vežbanja popijte čašu piva. Španski istraživači sa univerzitetau Granadi dokazali su da pivo ima bolji hidrirajući učinak na telo od obične vode kada telo dosegne više temperature što je slučaj kod ozbiljnijih rekreativaca i profesionalnih sportista.


Izvor: Zadovoljna.hr

Foto: Yayimages