Nole na humanitarnim mečevima za pomoć Haitiju

MELBURN, 17. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković učestvovao je, zajedno sa najpoznatijim svetskim teniserima, u humanitarnoj akciji u Melburnu u kojoj je prikupljen novac za pomoć žrtvama zemljotresa na Haitiju.

"Bilo mi je drago što mogu da doprinesem ovoj humanitranoj akciji. Ovaj događaj je organizovan veoma brzo, ali uprkos tome tribine su bile pune. Sat i po vremena u Rod Lejver areni preovladavali su zabava, osmeh, a vrhunski teniseri i teniserke pokazali su da su ne samo dobri igraci nego i veliki ljudi", izjavio je Đoković agenciji Beta.

"Naravno, bilo je jako važno što je došlo puno ljudi koji su svojim prisustvom ulepšali ovaj događaj. Zadovoljstvo je bilo biti deo ove akcije i pomoći ljudima kojima je to u ovom trenutku zaista jako potrebno", rekao je Đoković.

Đoković je rekao da je na humanitarnim mečevima bilo mnogo zanimljivih detalja, a da je njemu bilo najzanimljivije kada su se, nakon jednog poena koji je osvojio u dublu sa Rafaelom Nadalom, njih dvojica sudarili grudima "kao braća Brajan".

Uoči početka prvog ovogodišnjeg grend slem turnira u australijskom Melburnu, vodeći svetski teniseri odigrali su danas revijalne mečeve u Rod Lejver areni, a prihod od tih mečeva biće upućen žrtvama zemljotresa na Haitiju.

Svetske teniske zvezde organizovale su humanitarne meečeve za pomoć stanovništvu Haitija za samo jedan dan i to u danu za pauzu, a mečevi na turniru u Melburnu počeće u ponedeljak.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.