Svetski kongres Međunarodne asocijacije hotelijera i restoratera

Godišnji kongres Međunarodne asocijacije hotelijera i restauratera – IH&RA (International Hotel and Restaurant Association) ove godine održava se u Beogradu od 18. do 21. januara u hotelu Continental. 

Najavljeno je prisustvo oko 200 predstavnika hotelske privrede iz naše zemlje, balkanskog regiona i iz celog sveta. 

Svečanog otvaranje je u ponedeljak, 18. januara u 10.00 u hotelu "Kontinental". Skup će otvoriti najviši predstavnici Svetske turističke organizacije, Međunarodnog udruženja hotelijera i restauratera i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije. 

Generalna tema kongresa je „Novi trendovi u hotelijerstvu i Balkan kao novo turističko tržište Evrope“. 

Kongresu će prisustvovati predstavnici ministarstava turizma zemalja u regionu, koji će prvog dana kongresa imati panel diskusiju o mogućnostima razvoja i investiranja u sektor turizma u svojim zemljama i o mogućnostima regionalne saradnje.

Na kongresu će govoriti visoki predstavnici značajnih međunarodnih asocijacija, među kojima su Svetska organizacija za standardizaciju – ISO, Međunarodna organizacija rada – ILO, Međunarodne asocijacije za mobilnost i migracije – AMI itd.

Organizator kongresa je Međunarodna asocijacija hotela i restoratera – IH&RA, u čijem se sastavu nalazi preko 100 nacionalnih asocijacija, 300.000 hotela i preko 8 miliona restorana.

Udruženje hotelske i ugostiteljske privrede Srbije – HORES i Balkanska alijansa hotelskih asocijacija BAHA, kao članice međunarodne asocijacije IH&RA, su kandidovale Beograd za domaćina ovog skupa i omogućile njegovo održavanje u našoj zemlji. 

Kongres se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije i uz podršku Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Beograda. 

Izvor: TOS
18. januar

Pogledajte još