Trifa: Pobeda je imperativ

BEOGRAD, 19. januara 2010. (Beta) - Trener košarkaša Crvene zvezde Aleksandar Trifunović rekao je da će njegova ekipa ići na pobedu protiv ljubljanske Olimpije, u utakmici 17. kola Jadranske lige.

Košarkaši Zvezde sutra od 19.30 dočekuju Olimpiju, u utakmici 17. kola Jadranske lige. Obe ekipe su u prethodnom kolu doživele poraze, crveno-beli protiv Zagreba (80:81), a Olimpija protiv Budućnosti (78:82).

"Pošto smo do sada doživeli tri poraza na svom terenu ne razmišljamo ni o čemu već o dobroj partiji i pobedi. Olimpija je evroligaš, najstabilniji klub sa ovih prostora poslednjih godina", rekao je Trifunović na konferenciji za novinare.

"Oni su sa velikim ambicijama krenuli ove sezone u Evroligi, ali nisu ostvarili dobre rezultate i rastali se sa igračem Sanijem Bećirovićem. Zbog toga su se prebacili na Jadransku ligu i nakon poraza protiv Budućnosti dolaze u Beograd da naprave bodovnu zalihu i zadrže se na vrhu", smatra on.

Trifunović je rekao da će njegova ekipa na sutrašnjem meču pružiti maksimum.

"Nemamo pravo na kiks. Bez obzira na poraz u Zagrebu imamo stabilnost i konstantnost u radu, ali ne može sve da se ostvari preko noći. Moramo da naučimo da gubimo i da pobeđujemo. Vremena nemamo na pretek, pružićemo maksimum i mislim da će to biti dovoljno za pobedu", rekao je on.

Nemanja Bjelica i Boris Bakić nisu trenirali sa ekipom zbog povreda, pa je njihov nastup na utakmici sa Olimpijom neizvestan.

"Bjelica je povredio zadnju ložu, videćemo da li će biti spreman. On je doživeo veliku transformaciju u karijeri, zaslužio je mesto u A selekciji. Veoma je kvalitetan igrač i ima veliki potencijal, može da pokrije sve pozicije u timu. Nije ušao u pravi ritam i mora mnogo da radi, a rezultati će doći. Najveća odgovornost je na njemu samom", rekao je on.

"Svi moraju da imaju strpljenja. Zvezda ne može da žrtvuje godinu razigravajući mlađe igrače. Imamo imperativ pobede u svakoj utakmici. Napornim radom na treningu se zaslužuje mesto na terenu", poručio je trener Zvezde.

Zvezda je sa sedam pobeda i devet poraza osma na tabeli regionalne lige, dok Olimpija sa 10 pobeda i šest poraza zauzima treće mesto.

Pogledajte još