A, GDE JE IVANA? Zašto Španovićka nije bila na dočeku?

Španovićeva, koja je prošle nedelje osvojila olimpijsku bronzu u Rio de Žaneiru, odmah po dolasku u Beograd zaputila se u Švajcarsku gde je na programu 11. miting u najjačoj atletskoj seriji.

Ivana je do bronze u Riju stigla skokom od 7,08 i u Švajcarskoj će pokušati da nastavi fantastični niz i učvrsti se na prvom mestu.

26-godišnja devojka iz Zrenjanina trenutno vodi u disciplini skok udalj sa tri pobede i ukupno 36 poena u generalnom plasmanu, ispred Amerikanke Britni Riz koja je jednom trijumfovala i ima 20 poena manje.

Na trećoj poziciji nalazi se Kristabel Netej sa 15 bodova, a na četvrtoj je Tijana Bartoleta (11), olimpijska šampionka iz Brazila. Upravo će Bartoleta biti najveća rivalka Ivani u Lozani, a osim njih dve nastupaju još Akela Džons, Darja Klišina, Blesing Okagbare-Igoteguonor, Šara Proktor i Loren Udžen.

Takmičenje u skokovima udalj počinje od 21 čas, a ukoliko Španovićeva bude najbolje, doći će na korak od titule u Dijamanstkoj ligi i solidne novčane nagrade. U okviru serije postoji takozvana Dijamantska trka za koju bi Ivana, u slučaju konačnog trijumfa, mogla da dobije 40.000 dolara na kraju sezone, dok je trijumf na pojedinačnim mitinzima vredan 10.000 dolara.

Pretpostavlja se da je najbolja srpska sportistkinja zbog nastupa u Lozani bila onemogućena da se pojavi na svečanom dočeku olimpijaca u Beogradu. Umesto nje, na bini ispred Narodne skupštine pojavio se trener Goran Obradović.

Izvor: B92

Foto: Ivana Spanovic/ Instagram