NOVI POTRES U ITALIJI: Broj poginulih porastao je na 247

0

Broj poginulih u razornom zemljotresu koji je pogodio u sredu ujutro centralnu Italiju, porastao je na 247, dok hiljade spasilaca pokušava da iz ruševina izvuče preživele i stradale, čiji broj nije poznat.

Područje centralne Italije danas jeu 5,40 sati zatresao novi udar jačine 4,7 stepeni Rihterove skale, čiji je epicentar, prema podacima američkog Geološkog zavoda, bio oko sedam kilometara istočno od gradića Norča, na relativno maloj dubini od deset kilometara, prenela je agencija AP.

U Norči, koja se nalazi oko 170 kilometara severozapadno od Rima, bio je epicentar i jučerašnjeg prvog zemljotresa od 6,2 stepena Rihterove skale, koji je gotovo sravnio sa zemljom gradove Amatriče, Akumoli i Peskara del Tronto.

Italijanski premijer Mateo Renci najavio je da će biti proglašeno vanredno stanje, preneo je RSE.

Stotine ljudi je povređeno od kojih je veliki broj u haotičnom stanju.

Medu žrtvama je devetomesečna beba devojčica čiji su roditelji preživeli, 18 meseci stara beba i još dva mala deteta koja su poginula saroditeljima. Dva dečaka, uzrasta od četiri i sedam godina su spaseni brzom i pametnom reakcijom njihove bake, koja ih je ugurala ispod kreveta. Ona je takođe preživela, ali je izgubila muža.

Zemljotres jačine 6,2 stepeni po Rihterovoj skali, koji je u sredu ujutro u 03.36 sati zatresao oblast u blizini Peruđe, oko 170 kilometara severoistočno od Rima, osetio se na širokom području centralne Italije.

Najteže je pogođeno područje između regija Lacio, Marke, Umbrija i Abruća gde su uništena mesta Akumoli, Amatriče, Posta i Arkvata del Tronto.

Izvor: Novosti

Foto: Printscreen Youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.