#TEENTALK2016 – Dimitrije Dimitrijević: Više mladih Jutjubera trebalo bi da se pozabavi ozbiljnijim temama za tinejdžere

Na konferenciji u Novom Sadu učestvovaće: Milan Inić, Yasserstain, Milica Pajčin – Leni, Vojislav Perić, SupremeNexus, Ivana Pejak, Jana Damjanov, Teodora Stanković, Jovana Kondić i mnogi drugi, a govoriće o temama kao što su talenti iz školske klupe, kako se zaštiti od nasilnika na mrežama i van njih, o internet senzacijama i lajkovima.

Na panelu “FOLLOW4FOLLOW – LIKE4LIKE Internet senzacija – na šta smo sve spremni za lajk” učestvovaće i Dimitrije Dimitrijević, Youtuber, osnivač hora Glee Srbija i osnivač i predsednik upravnog odbora Institucije Umetnosti.

Ko su pravi uzori među Jutjuberima i ko su Jutjuberi koje ti rado pratiš?

– Pravi uzori među jutjuberima su upravo oni koji pričaju otvorenog srca, koji ne skrivaju tajne od svojih gledalaca, koje nije sramota da zaplaču pred kamerom, koji kada stanu pred kameru budu ono što jesu i kažu ono što misle. Pravi uzor treba da nam bude osoba koja čini dobra dela, trudi se u životu i radi nešto za zajednicu. E sad, koje ja jutjubere pratim, iskreno ne pratim našu jutjub scenu, više sam posvećen stranoj sceni, moj omiljenji jutjuber i uzor na jutjubu je Shane Dawson, njegov stil komedije zaista volim i mogu slobodno da kažem da mi je on uvek i bio neka vrsta oslonca na jutjubu koliko god to čudno zvučalo. Što se tiče naše scene iskreno pogledam par jutjubera, iznerviraju me i samim tim mi daju inspiraciju da ja napravim nešto bolje i kvalitetnije.

Tvoj Jutjub kanal je komičan, ali se bavi i ozbiljnim temama, onima koje muče mlade danas. Šta te je motivisalo da o takvim temama govoriš putem Jutjuba?

– Na mom jutjub kanalu (DimitrijeChannel) imam dve vrste video klipa, glavni video i vlog. Glavni video se sastoji od par komičnih skečeva koji bude propraćen mojom pričom a vlog je skrojen tako da se potrudim da prensem što kvalitetniju poruku za što kraće vreme. Svakim video klipom pokušavam da prensem neku poruku koja je lekacija koju sam ja u životu mnogo više i teže platio. A šta me je motivisalo da o takvim temama govorim putem jutjuba? Život. Za svojih 21 godinu sam proživao dosta uspona i padova, patio sam od prekomerne težine, kasnije od anoreksije, imao sam napade ankisoznosti i napade panike bio sam depresivan, suočavao sam se raznim ljudima i sa raznim situacijama i sve je to mene na neki način oblikovalo da postanem ovo što jesam danas i tu sam uvek za sve svoje fanove da preko video klipa njima pomognem, da čuju moju priču i da znaju da za svaki ALI SVAKI problem postoji rešenje, nikada nije kraj, posle svake večeri sviće novi dan, ako ne možete sami ja sam tu za vas, pošto znam kako je meni bilo i smatram da je moj život bio glavni motivator da govorim o takvim temama na jutjubu, za mene je jutjub filter, ja kada napravim klip osećam se bolje, zato što znam da ću nekog nasmejati I odgurnuti od njihovim problema maker na tih 5 minuta.

Da li smatraš da bi više mladih Jutjubera trebalo da se bavi ozbiljnijim temama i tako utiče na tinejdžere koji ih prate?

– Kod nas je jako mali broj kanala koji je posvećen teen problemima, iskreno ja se trudim da moj kanal baš bude fokus na tinejdžere i na problem svakodnevnice u kojim tinejdžer može da se nadje i čovek a i dete. Smatram da bi trebalo više mladih jutjubera da se pozabavi ozbiljnim temama za tinejdžere kao što su ishrana, sekusalnost, depresije, ljubav itd. Veži jutjuberi su namenili svoj sadržaj deci ali ja i pojedini jutjuberi se trudimo da radimo sadržaj koji pokriva ove važne teme, sem ljubavi, ljubav ne mogu da komentarišem, što bi rekla on izjava ‘’nisam videla ne mogu da komentarišem’’ (šala ali istinita  )

Čime se sve bavi Institucija umetnosti čiji si predsednik Upravnog odbora?

– Institucija Umetnosti je najveći umetnički projekat u Srbiji, a i šire. Naša misija je da omogućimo besplatno škole, edukaciju, radionice i negu talenta iz oblasti pevanja, glume, plesa, slikarstva, književnosti i dizajna. Institucija umetnosti je nastala početkom 2016 godine kao nevladina organizacija a više godina ona postoji i razvija se. Najveći problem trenutno su nam prostorije pošto niko ne želi da ustupi prostorije za rad.

Koje su aktivnosti trenutno aktuelne kada je u pitanju hor Glee Srbija, koji si osnovao?

– Glee Srbija radi punom parom, solistički spotovi, horski spotovi, nastupi, snimanja, ali sve to meni predstavlja zadovljstvo, a trenutno radimo na par hitova ‘’ain’t nobody’’ I spremamo mashup lane del ray I tove lo koji će izaći verovatno u oktobru/novembru, najveći problem mi na horu trenutno predstavlja Minja (Minja ako čitaš ovo sledeći put ću spomenuti tvoje ponašanje i na CNN-u) šalim se dobra je Minja samo ništa ne sluša.

Kompletan program konferencije pogledaj na linku www.color.rs/teentalk2016/

Ukoliko i ti želiš da budeš gost na konferenciji “Teen Talk”, pošalji nam svoje lične podatke (ime, prezime, broj telefona, adresu stanovanja i školu koju pohađaš) na mail office@communications.rs!
Pošto konferencija pada na radni dan, svim prisutnim učenicima biće obezbeđena školska opravdanja.

TeenTalk_web_banner_insta3

Foto: Color Press Grupa, Privatna arhiva