Banksijev filmski debi na Sandensu

LONDON, 21. januara 2010. (Beta) - Filmski debi poznatog britanskog uličnog umetnika Banksija biće premijerno prikazan na Sandens festivalu, koji u četvrtak počinje u američkom gradu Park Sitiju.

Publika će imati priliku da prvi put čuje Banksija kako govori u filmu "Exit Through The Gift Shop", kazao je Bi-Bi-Si njuzu njegov agent. Banksi nikada nije otkrio svoj identitet. Očekuje se da će organizatori Sandens festivala danas saopštiti vest o uvrštavanju "prvog filma katastrofe o uličnoj umetnosti" u festivalski program.

Film "Exit Through The Gift Shop" biće prikazan u nedelju. Najavljen je kao priča o francuskom vlasniku radnje koji postaje režiser dokumentarnih filmova i pokušava da pronađe i sprijatelji se sa Banksijem, koji odlučuje da sam stane iza kamere. "To je priča o tome kako je jedan čovek želeo da snimi ono što se ne može snimiti. I kako u tome nije uspeo", poručio je Banksi. U filmu se nalaze ekskluzivni snimci Banksija i drugih poznatih autora grafita na delu. Ipak, do nedelje se neće znati da li će Banksijev identitet biti otkriven.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.