SNS podržava zahteve radnika

BEOGRAD, 21. januara 2010. (Beta) - Srpska napredna stranka (SNS) nikada i nigde nije učestvovala u organizovanju štrajkova u Srbiji, ali podržava zahteve radnika koji protestuju u Srbiji, izjavio je u četvrtak zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

Na konferenciji za novinare, Vučić je rekao da nema politizacije u tome što SNS podržava zahteve radnika, da SNS nije razgovarala sa sindikatima i radnicima u protestu, a da se ta stranka jedino umešala kada su njeni predstavnici svojevremeno išli da mole radnike u Novom Pazaru da prekinu protest.

Upitan da li SNS podržava i zahetev radnika EPS-a za povećanje plata, Vučić je rekao da nije upoznat sa konkretnim zahtevima radnika EPS-a ali da radnici imaju pravo da zahtevaju i traže, a da će biti za veće plate radnika u EPS-u i u drugim firmama ako se smanje plate ministara i ako se smanji korupcija.

On je rekao da SNS "najoštrije osuđuje izjave ministara u Vladi Srbije koji se hvale time što ne žele da razgovaraju sa radnicima širom Srbije, što neće da putuju tamo gde su radnički štrajkovi jer valjda samo radnici mogu njima da dođu na noge". Povodom najave usvajanja zakona o štrajku, Vučić je rekao da vlast ne bi trebalo da razmišlja o tome da donosi zakone kojima će da sprečava slobodu okupljanja.

Pogledajte još