PROBAJTE: Tri jabuke dnevno tope kilograme

Držanjem dijeta sa jabukama, svake nedelje telo će biti lakše za po jedan kilogram.
Dijetu je osmislila američka nutricionistkinja Tami Flin i ona podrazumeva da pre doručka, ručka i večere pojedete jednu jabuku. Na ovaj način pojačaćete osećaj sitosti i tokom obroka u organizam uneti manju količinu hrane.

Jabuke su bogate dijetalnim vlaknima koja povoljno utiču na probavu i smanjuju nivo holesterola, one takođe, sadrže i flavonoide koji pomažu u sprečavanju srčanih bolesti i nastanka raka.

Tokom ovog režima ishrane, savetuje se uzimanje četiri do pet obroka dnevno, dok je unošenje grickalica i slatkiša zabranjeno.

Svaki glavni obrok trebalo bi da sadrži proteine jer oni smanjuju apetit i ubrzavaju gubljenje kilograma. Kako biste utolili glad ali i smanjili želju za slatkišima, neophodno je da jedete što više raznovrsnog voća i povrća.

Od namirnica se još preporučuju nemasni jogurt i sir, zelena salata, brokoli, jaja, govedina, riba, piletina, ćuretina, ovas i integralni pirinač.

Kako bi učinak ovakvog režima ishrane bio što bolji, stručnjaci savetuju i lagano vežbanje tri do četiri puta nedeljno u trajanju od 30 minuta.

PRIMER JELOVNIKA

Doručak: jedna jabuka, omlet od jaja i nemasnog sira

Prepodnevna užina: kriška nemasnog sira i čaša nemasnog jogurta

Ručak: jedna jabuka, pileća prsa sa roštilja, kuvani brokoli, 200 grama integralnog pirinča

Poslepodnevna užina: šolja kakaoa

Večera: jedna jabuka, riba sa roštilja, zelena salata

Izvor: Novosti

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.