Pobede Jelene Janković i Dušana Vemića u dublu

BEOGRAD, 20. januara 2010. (Beta) - Teniseri iz Srbije Jelena Janković i Dušan Vemić ostvarili su pobede u mečevima ženskog, odnosno muškog dubla na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu.

Jankovićeva i Šenaj Peri iz SAD su pobedile Slovakinju Dominik Cibulkovu i Holanđaku Mihaelu Krajiček sa 2:0 (6:1, 6:4) u prvom kolu ženskog dubla.

Naredne protivnice srpsko-američkog para biće osmi nosioci Betani Matek Sends iz SAD i Kineskinja Dži Jan, koje su u prvom kolu eliminisale Melani Odin i Kirsten Flipkens sa 2:0 (6:3, 6:2).

Jankovićeva je 2007. godine osvojila grend slem titulu u konkurenciji dublova, ali mešovitih, pošto je sa Džejmijem Marijem bila najbolja na Vimbldonu.

Vemić i Ivom Karlović iz Hrvatske su savladali devete nosioce u muškom dublu, Nemca Krištofera Kasa i Belgijanca Dika Normana - 2:1 (6:4, 3:6, 6:4).

Vemić i Karlović će u drugom kolu igrati sa domaćim takmičarima Gregom Džounsom i Kejdenom Henselom koji su eliminisali Italijana Paola Lorencija i Belgijanca Krištofa Rokisa, takođe sa 2:1 (7:6, 3:6, 7:6).

Od tenisera iz Srbije danas u dublu nastupa i Viktor Troicki koji će sa Švajcarcem Markom Kjudinelijem igrati protiv Rusa Igora Kunjicina i Dudija Selu iz Izraela.

Pogledajte još