Posle fajronta nema muvanja

Dok se u klubu polako pale svetla signalizirajući da je fajront, imate dve opcije - da tužno odete kući nadajući se ulovu sledeće nedelje ili da brzinski skenirate "ponudu" vodeći se onom "daj šta daš". Ako se odlučite za drugu opciju, verovatno ćete pogrešiti i shvatiti zašto su vas stariji upozoravali da pred zatvaranje kluba ne muvate devojke ni pod tačkom razno.

Nije razlog samo to što takav potez deluje očajnički, već i činjenica da se vaš mozak igra sa vama. Ispitujući staru tezu da nam pred zatvaranje kluba svi deluju atraktivnije, naučnici su zaključili da je ona istinita. I to ne zbog alkohola. Analiza krvi ispitanika je pokazala da količina alkohola malo utiče na sud o nečijoj atraktivnosti.

Reč je zapravo o psihološkom principu koji su i marketinški magovi iskoristili. "Još malo pa nestalo", "Ostao je još samo jedan artikal" je marketinški trik koji nas mami da kupimo i ono što nam ne treba. Isto, tvrde naučnici, važi i u slučaju ljudi, pa umesto startovanja u cik zore, izaberite solo šetnju.

Izvor: Novosti

Pogledajte još